Ingezonden persbericht


9 april 2010

PERSBERICHT

OPLEVERING 'HET UIVERBEEN'

Op woensdag 21 april is de feestelijke oplevering van het kunstwerk 'Het Uiverbeen' van Anne Mieke Backer op het IJskelderterrein. Het beeld is tot stand gekomen in opdracht van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en maakt deel uit van het project Kunst in Park16hoven.

Kunstenaar Anne Mieke Backer en uitvoerder Luigi Zuliani werkten tot januari 2010 aan dit bijzondere ooievaarsnest in de vorm van een granito ooievaarspoot: 'Het Uiverbeen'. Het IJskelderterrein is een oud stukje veenweidegebied dat zich ontwikkelt als vogelgebied. 'Het Uiverbeen' geeft de vogels nu letterlijk voet aan de grond en wordt intussen al bewoond door een verliefd ooievaarskoppel.

Programma
Om 16.00 uur begint een wandeling langs knotwilgen en fluitenkruid. Onderweg is een ballet te zien van twee sprinkhanen en één libelle. Ook is er een ontmoeting met Joris Lutz, de ´Verteller van het IJskelderterrein´ en schilderes Charley Toorop. Lentemeisjes trakteren op roze voorjaarskoeken. Met: Steltlopers Heart of Diamond, Bregtje Everts en Caroline Zeevat.

Om 17.00 uur wordt het glas geheven met een toast door Siebe Thissen, hoofd Beeldende Kunst & Openbare Ruimte (CBK). Ornitholoog Frans Advocaat vertelt over het liefdesleven van ooievaars en Caroline Zeevat verzorgt een bloemenproeverij.

Locatie
IJskelderterrein nabij Volkstuinvereniging Blijdorp Zestienhovensekade 555, 3043 KT, Rotterdam

Noot voor de redactie,