Gemeente Amersfoort

Bijgaand persbericht is ook in Word format aangehecht.

PERSBERICHT

Amersfoort, 13 april 2010
Nummer: 3

Vrije kavels: ruimte voor het huis van je dromen
Start verkoop 22 vrije kavels 21 april in het I-Centrum

Een huis, precies zoals u dat voor ogen staat. Op maat gemaakt, aangepast aan uw specifieke wensen en eisen. Kortom: een droomhuis. Ontworpen door de architect van uw keuze, gebouwd door een aannemer die u zelf kunt selecteren. Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet als u naar Vathorst komt.

Tussen twee bestaande houtwallen, parallel aan de Hoog- en Wellerlaan, ligt een strook grond die bestemd is voor vrije kavels. Twee en twintig kavels voor vrijstaande en twee-onder-één kapwoningen, waar u de kans heeft uw droomhuis te bouwen of laten bouwen. De beschikbare kavels voor vrijstaande woningen hebben een grootte vanaf 458 m2, en hebben een VON prijs vanaf ¤ 252.000,-. De kavels voorr de tweekappers starten vanaf 400 m2 en kosten VON vanaf ¤ 220.000,-. Tiijdens de start verkoop is een brochure beschikbaar met alle kavel- en bebouwingsmogelijkheden. Inschrijving op een vrije kavel is mogelijk tot 17 mei 2010, 12.00 uur. Bij meerdere kandidaten voor één kavel wordt geloot. Voor de kavels voor twee-onder-een-kap woningen moet inschrijven plaats vinden door twee kandidaten.

De Velden
De kavels zijn onderdeel van deelplan De Velden in Vathorst en liggen als het ware in de achtertuin van Hooglanderveen. Kenmerkend voor dit stukje Vathorst is het groen: een open veld, omgeven door mooie volwassen bomen, heggen en struikgewas. Door het gebied stroomt de Malewetering, waardoor ook een aantal kavels aan het water liggen. Het nieuwe buurtje sluit zoveel mogelijk aan op het dorpse karakter van Hooglanderveen. De parkachtige groene zoom tussen het dorp en de stadsuitbreiding in Vathorst vormt een mooie overgang tussen het 'oude' en het 'nieuwe'. De woningen zullen in al hun pracht aan een landelijk laantje met eenrichtingsverkeer liggen. Op fietsafstand van winkels, scholen en sportvoorzieningen. En prima bereikbaar met de auto.

Kwaliteitplan en voorwaarden
Vanzelfsprekend zullen ook de droomhuizen in Vathorst aan enkele eisen moeten voldoen. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) geeft tijdens de start verkoop een brochure uit waarin u meer kunt lezen over het beeldkwaliteitplan en de bebouwingsvoorwaarden. De kwaliteit van de woningen op de vrije kavels moet immers wel aansluiten bij het landelijke karakter van het gebied. Het bestaande landschap en aansluiting bij het dorpse karakter staan centraal. OBV streeft naar een afwisselend en informeel beeld en heeft daarom een aantal richtlijnen opgesteld om dit voor elkaar te krijgen.

Verkoop
De verkoop van deze kavels start op 21 april 2010, van 18.30 tot 21.00 uur in het I-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 te Amersfoort. Alle verkoopdocumentatie is dan verkrijgbaar. Uiteraard kunt u dan allerlei vragen stellen over het plangebied, de bouwmogelijkheden, het bouwproces etc. De informatie is ook beschikbaar via www.vathorst.com.