Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 april 2010

Haring in De Baarsjes

Bas Haring filosofeert met kinderen

Wat is een goede vraag? Dat is een goede vraag! Filosoof Bas Haring is gastdocent van de cursus Filosoferen met Kinderen. Woensdag 21 april om 11.00 uur komt Haring naar basisschool De Roos in Stadsdeel De Baarsjes om kinderen les te geven over filosofie.

De cursus Filosoferen met Kinderen leert kinderen goede vragen stellen en verschillende kanten van een onderwerp te bekijken. In de cursus leren ze nadenken en praten over thema's als vrijheid van meningsuiting, gelijkheid en regels. Hiermee kunnen ze uiteindelijk beter hun weg vinden in de maatschappij.

Filosoof Bas Haring - hoogleraar aan de Universiteit Leiden - is als geen ander in staat om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken. Handig voor volwassenen, noodzakelijk voor kinderen. De laatste les van de cursus gaat over goed burgerschap. Een specialist als Haring is bij dat onderwerp geen overbodige luxe. Hij bedenkt met de kinderen wat goede vragen zijn om daar over te stellen. Maar ook wat hele slechte vragen zouden zijn en wat daar filosofisch aan is.

Als de kinderen geleerd hebben goede vragen te stellen, gaan ze de buurt in. Daar leggen ze hun vragen voor aan mensen op straat. Zo proberen ze de bewoners van hun buurt tot een filosofisch gesprek uit te dagen.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam