Amsterdam RAI

Persbericht Press Release

Veel animo voor gebruikte boten in lelystad

Amsterdam, 21 april 2010 - De eerste editie van de HISWA Gebruikte Boten Beurs had het niet beter kunnen treffen. Volop zon, weinig wind, een haven met meer dan 200 gebruikte boten en ruim 9.000 watersportliefhebbers. Er werd een behoorlijk aantal boten verkocht, van groot tot klein. Exposanten zien dit nieuwe evenement als een welkome aanvulling op hun verkoopactiviteiten. Organisatoren HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl zullen in 2011 dan ook opnieuw een gebruikte botenbeurs organiseren, van 15 tot en met 17 april.

Boven verwachting
Voor veel aanbieders van schepen is een laagdrempelig initiatief als de HISWA Gebruikte Boten Beurs de manier om in aanraking te komen met nieuwe klanten. Bladen en het internet spelen een belangrijke rol bij de zoektocht naar het juiste schip, maar een boot koop je nu eenmaal niet alleen van een foto. Met meer dan 200 boten bood de beurs voor iedereen wel een aantal schepen passend binnen de zoekcriteria. Er werd een behoorlijk aantal boten verkocht, waardoor veel exposanten positief verrast waren. Niet alleen sloepen en zeiljachten, maar ook een motorschip van bijna 400.000 euro vond een nieuwe eigenaar.

Gratis toegang
De toegang tot de gebruikte schepen op de beurs was geheel gratis. Ruim 9.000 mensen maakten hiervan gebruik. Naast gezellig gevulde steigers resulteerde dit ook in goed bezette schepen.

Samenwerking
De HISWA Gebruikte Boten Beurs is een initiatief van drie grote spelers in watersportland: HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl, specialisten op het gebied van beursorganisatie en het aanbieden van boten. Doelstelling van de beurs is het stimuleren van verkoop van inruilschepen en gebruikte boten bij klanten van HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl. Voor 2011 staat de HISWA Gebruikte Boten Beurs gepland voor 15 tot en met 17 april.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie