Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 21 april 2010

SAMENWERKING DEN HAAG FM/TV MET POLITIE EN OM

De Haagse radio- en televisiekanalen Den Haag FM en Den Haag TV gaan een samenwerking met Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie aan. Via de lokale radio en televisie zullen opsporingsberichten worden verspreid.

Het unieke aan de samenwerking is dat politiewoordvoerder Kees Koppens de mogelijkheid krijgt om 'in te breken' in de radio-uitzendingen. De opsporingsberichten krijgen dan voorrang op de rest van de uitzendingen.

Daarnaast zal er binnen de reguliere programmering en op de website www.denhaagfm.com/politie opsporingsberichten worden doorgegeven.

Omroepdirecteur Sedat Bugdaci: "Lokale radio en televisie is de snelste weg om in contact te treden met de bevolking. Afhankelijk van hoe dringend en spraakmakend het opsporingsbevel is, wordt er besloten om de uitzendingen te onderbreken. We zien in deze samenwerking ook de erkenning van onze functie in Den Haag. Natuurlijk hebben we eerst goede afspraken gemaakt over de privacy van burgers en het omgaan met vertrouwelijke informatie."

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en Den Haag Totaal 106.8.

/////



Ingezonden persbericht