Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gert Jan Kraaijeveld nieuwe assistent bondscoach

Zeist, 21 april 2010 - Gert Jan Kraaijeveld is in aanloop naar het EK Korfbal 2010 aangesteld als assistent bondscoach naast Jan Sjouke van den Bos. Met de aanstelling van Kraaijeveld, tevens trainer van Fortuna/MHIR, is de staf compleet en kan het team zich optimaal voorbereiden om in oktober de Europese titel te verdedigen. Het EK Korfbal vindt in Nederland plaats van 22 t/m 31 oktober 2010.

'De bondscoach, Jan Sjouke van den Bos had de laatste anderhalf jaar geen assistent meer. In de voorbereiding op het komende EK is het zaak om in de drukke periode die komen gaat weer een assistent naast hem aan te stellen. Ik hoop dat ik wat toe kan voegen. Vooral op het gebied van videoanalyses kan ik van toegevoegde waarde te zijn', blikt Kraaijeveld vooruit.

'In principe ben ik aangesteld tot en met de finale van het EK. Of we daarna verder gaan zien we tegen die tijd wel, daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik blijf ook gewoon trainer van Fortuna/MHIR. Dat was voor mij heel belangrijk. In overleg met de club hebben we ook besloten dat deze dubbelfunctie geen probleem moet zijn. Eigenlijk ben ik alleen in de week van het EK niet beschikbaar voor Fortuna. Maar voor die week is er een optimale oplossing gezocht. De intentie is dat het voor de rest geen consequenties heeft voor mijn werk als clubtrainer. De club blijft nummer één. Het valt ook goed te combineren met mijn dagelijkse werkzaamheden, in de zomerperiode is het altijd wat rustiger, en ook het thuisfront is van mening dat ik deze kans moest aanpakken'.

'Het is eigenlijk nooit mijn ambitie geweest om als bondscoach te gaan werken. Het is op mijn pad gekomen. Het is uiteraard heel erg leuk om met de beste korfballers van Nederland te werken. Ook is het leuk om het reilen en zeilen binnen de selectie mee te maken in de periode dat het programma van de internationals heel intensief is. Daar komt bij dat het ook goed is voor mijn werk als clubtrainer. Het is voor iedereen een win-win situatie. Voor het Nederlands team is de technische staf nu compleet en kunnen we werken om de spelers en speelsters nog beter voor te bereiden op het EK. Ik werk met fantastische korfballers en ik kan wellicht verschillende zaken meenemen naar Fortuna om daar toe te passen.'

'Voor mij is de grootste uitdaging de komende periode om het nationale team en de bondcoach te helpen om zich optimaal voor te bereiden op het naderende EK. Om de spelers en speelsters nog beter te maken dan ze al zijn. De statistieken en videoanalyses kunnen een grote rol spelen om de kennis van staf en spelers nog beter te maken om zo in oktober de Europese titel binnen te halen', besluit Kraaijeveld.