Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 21 april 2010

Kenmerk 085

Onderscheiding voor Piet Dek

Vandaag, woensdag 21 april 2010, heeft wethouder Freek Ossel de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer P.A. Dek. De uitreiking vond plaats in de Beurs van Berlage. De heer Dek is veertien jaar directeur van Pantar Amsterdam geweest. Pantar Amsterdam begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar (regulier) werk.

De heer Dek heeft ervoor gezorgd dat er nu 10.000 mensen onder begeleiding van Pantar aan het werk zijn. Hij heeft in het belang van de doelgroepen en van de gemeente de afgelopen jaren gewerkt aan het aanpassen van het landelijke beleid op het gebied van het ontrafelen van de diverse regelingen die er zijn voor mensen die Pantar nodig hebben. Ook is de heer Dek actief in de brancheorganisatie van de sociale werkvoorzieningen. Zo heeft hij een gezamenlijk energiecontract afgesloten en zit hij in de strategiegroep die de commissie De Vries heeft ingesteld.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-085