IKON
P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5
IKON
Donderdag 22 april 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.
Presentatie: Jurgen Maas

Hoofdgast: Rindert Kromhout, schrijver

*Rindert Kromhout heeft meer dan honderd kinderboeken op zijn naam staan. Zijn boek, Soldaten huilen niet, is een historische roman over twee pubers die opgroeien tijdens de crisis in de jaren 20 in het kunstenaarsmilieu rond Virginia Woolf.

*Thaibox Verdriet is een voorstelling onder regie van Liesbeth Coltof over familieleden die met elkaar vechten. Ze vechten voor liefde, voor geborgenheid, en tegen het verleden. De Toneelmakerij geeft een voorproefje.

*Eind april start hét Mensenrechtenonderzoek. Initiatiefnemer jurist Barbara Oomen wil samen met de Nederlanders jeugd onderzoeken wat mensenrechten betekenen in ons dagelijkse leven?

*De Kwestie: Geen kunst zonder roes?
Opium, alcohol, cocaïne, cannabis of lsd: al eeuwenlang experimenteren kunstenaars met roesmiddelen. Schrijver Hafid Bouazza en essayist Yves van Kempen schreven Roes, een boek over 'onder invloed zijn'. Hoe belangrijk zijn deze middelen voor de kunstenaar?

Live Muziek: Jan Evert

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl resp. www.salto.nl