Milieudienst Rijnmond

Workshop energiebesparing bij zorginstellingen

04.03.2010 14:00
Willem de Neve, telefoon 8043

Op donderdag 22 april organiseert DCMR Milieudienst Rijnmond als partner van het Rotterdam Climate Initiative een workshop energiebesparing voor zorginstellingen. Zorginstellingen krijgen te maken met verscherpte regelgeving en staan steeds meer onder druk om de kosten omlaag te brengen.

Het nemen van energiebesparende maatregelen is voor beide aspecten relevant. Wij hebben gemerkt dat bij veel zorginstellingen de behoefte leeft om hier meer informatie over te ontvangen.

Facility managers van die instellingen (geen ziekenhuizen) zijn van harte welkom. De workshop vindt plaats bij de DCMR in Schiedam bij station Schiedam Centrum en is onderdeel van Dubbele Winst, het MKB actieprogramma waar de DCMR zich voor inzet. Dubbele Winst is onderdeel van Rotterdam Climate Initiative.

Het programma van de workshop is als volgt:


* 12.30 uur - inloop en koffie;

* 13.00 uur - uitwisselen van praktijkervaringen over de voordelen van het bijhouden van het eigen energieverbruik;
* 13.30 uur - hoe analyseer je het energieverbruik en profiteer je hier maximaal van? Uitleg over de milieubaromter, met ruimte voor vragen;

* 14.45 uur - slim inrichten en uitvoeren van een energieplan. Samenhang tussen maatregelen en hoe je dit kunt benutten;
* 15.15 uur - energievragen. Antwoorden op specifieke vragen over energieplannen;

* 16.00 uur - afsluiting.

Opgeven voor deze workshop (waaraan geen kosten zijn verbonden) kan via mail.