Verdonck, Klooster & Associates

VKA verzorgt workshop voor VIAG

donderdag, 11 maart, 2010 - 12:43

In vervolg op de succesvolle strategie- en netwerkdagen in 2008 en 2009 gaat de VIAG dit jaar workshopdagen organiseren. De eerste "Workshoppen met de VIAG" dag is gepland op donderdag 22 april a.s. Tijdens deze dag worden twee workshops georganiseerd. Ook zal de Algemene Ledenvergadering van de VIAG een plaats krijgen in het programma op deze dag. Deelname aan deze dag is gratis en bedoeld voor zowel gemeente- als bedrijfsleden. De workshops zijn alleen toegankelijk voor VIAG-leden. Kijk hier voor meer informatie

Toelichting op de workshops

Workshop I "Werken onder architectuur"
In deze workshop worden de antwoorden op de volgende vragen behandelend:

* Hoe creëer je het besef van urgentie en noodzaak van werken onder architectuur?

* Welke uitdagingen spelen er tijdens de realisatie van werken onder architectuur en hoe ga je hier mee om?

* Hoe zorg je er voor dat de gemeente blijft werken onder architectuur?

De workshop is zeer interactief van opzet, waarbij gebruik wordt gemaakt van een fictieve maar realistische casus. Om de realiteit en pragmatiek van deze casus zo groot mogelijk te maken, heeft de VIAG managers van verschillende gemeenten bereid gevonden deel te nemen als 'gesprekspartners'. U wordt in de gelegenheid gesteld met deze 'gesprekspartners' de uitdagingen van werken onder architectuur aan te gaan en/of uw commentaar te geven op het verloop van de casus.

Verdonck, Klooster & Associates en ODINFO hebben samen met VIAG-leden het boek 'Beeldhouden - Handvatten voor samenwerken onder architectuur' geschreven in opdracht van het VIAG-bestuur. Zij zullen deze workshop organiseren, faciliteren en vanuit hun praktijkervaring het casusverloop becommentariëren.

Na afloop van deze kennis-snelkookpan heeft u een set van argumenten en tips uit de praktijk om het werken onder architectuur bij bestuurders, managers en de eigen I&A-medewerkers te vergroten, de voordelen te expliciteren en de benodigde discipline tijdens het werken onder architectuur te realiseren.

Workshop II "Met de goede bril op is zaakgericht werken een verademing"
Zaakgericht werken wordt op de meeste plaatsen in één adem genoemd met E-government, GEMMA en NUP. Allemaal trajecten die doordrenkt zijn van Informatie Technologie (IT). Zaakgericht werken is echter ook te zien als een andere manier van organiseren met een andere kijk op het werk dat een gemeente moet uitvoeren. In deze workshop, waar als regel geldt dat er geen IT-termen mogen worden gebruikt, kunt u (opnieuw) kennismaken met deze nieuwe zienswijze.