Ingezonden persbericht



---





-Persbericht-

Theater MC komt met confronterende BH in Podium Mozaïek Donderdag 22 april 2010

Botox, liposuctie, antirimpelcrèmes: er zijn duizenden manieren om er als vrouw mooier uit te zien. Maar van wie moet dat eigenlijk? En wat is er gebeurd met de echte, pure vrouw? MC zoekt naar het antwoord in hun nieuwe stuk BH.

We worden vandaag de dag voortdurend geconfronteerd met een niet realistisch vrouwbeeld. In magazines en op billboards lacht ons het gezicht van een totaal gefotoshopt model ons toe. Ons voorbeeld van de perfecte vrouw is niet eens een zeldzaam bestaande vrouw, maar een gemaakte vrouw. En toch spiegelen wij ons eraan.

BH is een voorstelling van schrijfster Mariëlle van Sauers en regisseuse Marjorie Boston geïnspireerd door de documentaire "Beperkt Houdbaar' van Sunny Bergman. Samen met zes vrouwen van verschillende generaties en culturen brengen zij hun mening over het beeld dat tegenwoordig van de 'ideale vrouw' wordt geschetst.

We have standards of beauty that aren't even found in nature." - A. Levy

Concept & tekst: Mariëlle van Sauers Regie:Marjorie Boston Regie assistent: Mike van Alfen Dramaturgie: Katja Hieminga Spel: Jetty Mathurin, Marit van Bohemen, Bo Bojoh, Senna Gourdou, Isabel Berenos en Wandana Biekram

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u deelnemen aan het Diner Culturel: een driegangen diner, waarbij een speciale gast aanschuift die tijdens het eten meer vertelt over de achtergronden van de voorstelling. Reserveren verplicht.

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: donderdag 22 april 20.00 uur, aanvang Diner Culturel 18.45

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium in Amsterdam- West. Het programma biedt (wereld)muziek, theater, comedy, cabaret en dans uit binnen- en buitenland. Meer informatie over het programma van Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl