Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

NAC 10

22 april 2010 - 23 april 2010

Aardwetenschappers komen samen op NAC10

Zo heel vaak komen ze niet samen, de Nederlandse aardonderzoekers. Ze zijn op veldwerk in afgelegen streken, voor hun universiteiten. Of in verre buitenlanden in opdracht van bedrijven. Zelfs op schepen in de buurt van Antarctica, zoals de klimaatonderzoekers van de IODP expeditie.

Maar iedere twee jaar komen de Nederlandse aardwetenschappers, voor zover de agenda dat toestaat, naar Veldhoven voor het Nederlands Aardwetenschappelijk Congres (NAC). NWO-ALW is al jaren betrokken bij de organisatie van deze netwerkbijeenkomst voor geologen, geofysici, geochemici, fysisch geografen en andere aardonderzoekers. Op donderdag 22 en vrijdag 23 april vindt het tiende NAC plaats in de Koningshof te Veldhoven.

Vanouds biedt het NAC ruim gelegenheid aan jonge onderzoekers om onderzoeksresultaten te presenteren. Daarom reikt NWO-ALW er de Vening Meinesz Prijs uit. Deze prijs van 10.000 euro is bestemd voor aardwetenschappers die korter dan vijf jaar geleden gepromoveerd zijn (d.w.z. in 2005 of later) en als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam zijn in Nederland.

Meer op www.nac10.nl