Gemeente IJsselstein


Stichtingsconcert, Ontsteking aanlichting binnenstad, lasershow `IJsselstein 700 jaar Stad'

Datum: vrijdag 26 maart 2010
Wij vieren feest: IJsselstein 700 jaar Stad!. Iedereen is welkom op donderdag 22 april. H.K.H. Prinses Margriet is bij deze festiviteiten aanwezig. Stichtingsconcert ter gelegenheid van wijding kerk de dato 22 april 1310
Op donderdag 22 april 2010 is het precies 700 jaar geleden dat de Oude Nicolaaskerk werd ingewijd.
IJsselsteinse musici, verzorgen ter gelegenheid van dit jubileum een klassiek concert. Aanvang 20.00 uur in de Oude Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen.
De musici zijn: Gerrit Christiaan de Gier op kerkorgel; Violiste: Merle Hunnego; Nicole van Jaarsveld op klarinet; Lineke Lever: pianiste; Ruud Raike, saxofonist; Bas van der Sterren, klarinettist en Beiaadier, Boudewijn Zwart.
H.K.H. Prinses Margiet is bij dit concert aanwezig. Kaarten reserveren
U bent van harte welkom dit concert bij te wonen. Er zijn 200 kaarten beschikbaar. U kunt met de bon in de bijlage een toegangskaart aanvragen. Vul de gevraagde gegevens in en stuur dit samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) retour. Bij meer inschrijvingen wordt geloot. Programma voor alle IJsselsteiners op de Overtoom 21.15 uur:
Fanfare-orkest Excelsior speelt "Fulco de Minstreel" m.m.v. Dansinstituut Jos Dolstra
Ontsteking aanlichting Binnenstad
Het Roest Crollius Fonds schenkt de inwoenrs van IJsselstein, als cadeau voor de 700ste verjaardag van de stad, de lichtinstallatie van de historische panden in de binnenstad.
21.30 uur:
Prinses Margriet ontsteekt de verlichting.
Lasershow `IJsselstein 700 jaar Stad'
21.40 uur:
700 lichtjaren nemen u mee door de geschiedenis van de stad IJsselstein, van het jaar 1310 tot 2010.
Deze lasershow is eerder vertoond op het Nieuwjaarsfeest en was toen een groot succes, dus kom kijken.
Drankje in Ridder St. Joris
22.00 uur:
Drankje aangeboden door het Roest Crolliusfonds aan de inwoners van IJsselstein in de grote zaal van Ridder St. Joris Einde evenement:
23.00 uur