Gemeente Voorschoten

Voorschoten

Vroege vogels in en rond Voorschoten

Roodborstinternet Het is lente! De vogels hebben er weer zin in en laten dat uitbundig horen. Ga mee op excursie naar de Starrevaartse plas, een bijzonder vogelgebiedje vlakbij Voorschoten. Daar kunnen deelnemers genieten van vroege vogelzang en leren zij verschillende soorten vogels beter kennen. Op de plas zelf zijn veel (bijzondere) watervogels waar te nemen.

Op donderdag 22 april verzorgt een natuurgids uit Voorschoten een introductie op de excursie in het Cultureel Centrum. Immers, wie meer weet, meer ziet... Aan de hand van mooi gepresenteerde foto's krijgt u uitleg en kunt u vragen stellen. Op zondag 9 mei gaat de groep vervolgens naar de Starrevaartse plas.

Dit alles is een vervolg op de Stadsvogelcampagne Leidse regio van afgelopen jaar, een initiatief van Vogelbescherming en de gemeente Leiden. Leiden heeft inmiddels de landelijke Stadsvogelprijs in de wacht gesleept. Deelname aan beide activiteiten is gratis dankzij medewerking van de gemeente Voorschoten.

Introductie: donderdagavond 22 april, inloop 19.30 uur en start om 20.00 uur. Duur: ongeveer 1,5 à 2 uur. Adres: Prinses Marijkelaan 4 te Voorschoten.

Excursie: zondagochtend 9 mei om 07.00 uur. Startplaats: de autoparkeerplaats aan de Kniplaan (ongeveer halverwege de Kniplaan, niet ver van het viaduct over rijksweg 4).

Per auto is de parkeerplaats uitsluitend vanuit Stompwijk (gemeente Leidschendam) bereikbaar, maar fietsers en voetgangers kunnen de Kniplaan ook vanaf de Veurseweg ingaan. Zij moeten dan de Overhaalbrug over de Vliet oversteken en nog een eindje rechtdoor fietsen of lopen. Bij deze excursie zijn meerdere natuurgidsen aanwezig. Duur van de vogelwandeling: max. 2 tot 2,5 uur.

Aanmelden is voor beide activiteiten noodzakelijk. Dit kan door te mailen of bellen naar Jan Westgeest.

Emailadres: westgeest_jan@yahoo.com of bel: (071) 5612894

Het ligt in de bedoeling om in het najaar van 2010 een soortgelijk programma samen te stellen, maar dan meer gericht op trekvogels.
* 22 april 2010 t/m 9 mei 2010