Gemeente Haaksbergen


Informatieavond proefboring Akzo
12-04-2010 Informatieavond proefboring Akzo Op donderdag 22 april houdt AkzoNobel van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur voor buurtbewoners een informatieavond bij Zaal Evers aan de Hengelosestraat 49 in Haaksbergen. Tijdens deze avond wil AkzoNobel omwonenden informeren over de uitvoering van de voorgenomen proefboring, de verschillende stappen in het boorproces en de planning. Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan wat de buurtbewoners er zelf van gaan merken en men kan vragen stellen.

Sinds 1918 wint AkzoNobel zout in Twente. De zoutwinning is begonnen in Boekelo en vindt vanaf 1933 plaats in wingebieden in de omgeving van Hengelo en Enschede. De hoeveelheid winbaar zout in deze gebieden is, mede door de bovengrondse beperkingen, onvoldoende om de zoutproductie op de langere termijn zeker te stellen. Voor de continuering van de zoutproductie is het volgens de zoutgigant noodzakelijk een nieuw gebied voor zoutwinning te vinden en in productie te nemen.

AkzoNobel heeft daarbij het oog laten vallen op Haaksbergen, Buurse en Sluitersveld. Inmiddels heeft het concern laten weten een voorkeur te hebben voor de locatie Haaksbergen, maar ook dat een definitieve keuze voor de locatie nog niet is gemaakt. Dit heeft te maken met de onbekendheid van de zoutkwaliteit. Om onder andere de kwaliteit te beoordelen zal een proefboring gedaan worden. Deze proefboring zal plaatsvinden in het gebied tussen de Wissinkbrinkweg en de Noordsingel. De informatieavond is vooral bedoeld voor Haaksbergenaren die in die buurt wonen.