Gemeente Hulst

Opplusdag Nieuw-Namen

Opplusdag Nieuw-Namen

Op 22 april 2010 worden er in Nieuw-Namen diverse klussen en werkzaamheden uitgevoerd.

Elk jaar wordt in de gemeente Hulst een opplusdag georganiseerd. Op deze dag worden zoveel mogelijk klussen en werkzaamheden aangepakt in een bepaalde kern. Op donderdag 22 april 2010 is het Nieuw-Namen waar de mouwen eens flink opgestroopt worden.

Zoals altijd staat de opplusdag in het teken van samenwerken. Er wordt samengewerkt door de Dorpsraad Nieuw-Namen, Basisschool Sint Jozef en de gemeente.

Om 8.00 uur gaan de werkzaamheden op 22 april 2010 van start in Nieuw-Namen. Wethouder Clen de Kraker en wethouder Diana van Damme - Fassaert geven gezamenlijk in gemeenschapshuis De Kauter het startsein voor de opplusdag.

Tijdens de opplusdag wordt er onder andere gewerkt aan het speelterrein in de Willemstraat. Daar wordt de afrastering hersteld en wordt er onderhoud gepleegd aan de bomen. Ook worden er houtsnippers aangebracht.

Verder worden er her en der lichtmasten rechtgezet en trottoirs en straatmeubilair hersteld. Daar waar nodig wordt straatmeubilair vervangen. Ook wordt er in het dorp behoorlijk wat nieuwe beplanting aangebracht. De bloembakken aan de kerk worden ook gevuld.

Aan 2 entrees van het dorp worden welkomstborden geplaatst, namelijk aan de Woestijnestraat en aan de grensovergang met het Belgische Kieldrecht.

Tenslotte wordt het hele dorp schoon geveegd door de veegmachine. De lastig bereikbare locaties worden handmatig geveegd. Ook wordt zwerfvuil opgeruimd en worden verkeersborden, speeltoestellen en straatmeubilair schoongemaakt.