Gemeente Lingewaal


Raadsvergadering 22 april 2010

Op donderdag 22 april 2010 vergadert de gemeenteraad van Lingewaal om
20.00 uur in het

gemeentehuis in Asperen. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze

vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Tijdens de vergadering worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

Â

Â

* Concept college programma: Op donderdag 25 maart 2010 is een nieuw college benoemd. De speerpunten van beleid zijn toen in de vergadering mondeling al aangegeven. Nu ligt het collegeprogramma voor.

* Nota ombuigingen: Op 26 februari 2010 is de nota ombuigingen openbaar geworden. U wordt gevraagd richtinggevende uitspraken te doen voor 2010 en komende jaren.

* Uitwerkingsplan voor het Nieuwe Hollandse Waterlinie project âLingekwartierâ: De raad wordt gevraagd zich wederom te buigen over het concept-uitwerkingsplan voor het âLingekwartierâ, opdat het na besluitvorming verder kan worden uitgewerkt en in uitvoering kan worden genomen.

* Visiedocument âWonen, Welzijn en Zorgâ: De raad wordt gevraagd in te stemmen met het visiedocument âWonen, Welzijn en Zorgâ als beleids- en toetsingskader voor onder andere de uitvoering van het Manifest van Lingewaal.

* Project handhaven "Lingelandjes": Er is een geconstateerde wildgroei in gebruik en daarbij opgerichte illegale bebouwing op de zogenaamde âLingelandjesâ. De Provincie heeft de gemeente gevraagd de handhaving samen ter hand te nemen. Daarvoor is in Lingewaal inhuur van externe deskundigheid nodig.

Â

De agenda en stukken liggen vanaf 15 april aanstaande ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en te vinden op www.lingewaal.nl onder Politiek en Organisatie, Bestuurlijke informatie. De raadsstukken zijn dit keer later beschikbaar, vanwege:


- de vorming van het nieuwe college sinds 25 maart;


- de vrije dagen op Goede Vrijdag en 2e Paasdag;

Â

Â