Gemeente Heerenveen

april: discussie-avond nieuw Thialf

Donderdag 22 april: discussie-avond nieuw Thialf

Tijdens deze bijeenkomst in het Abe Lenstra Stadion kunt u meepraten over het nieuwe Thialf. Het huidige ijsstadion is toe aan vernieuwing. Waar moet een nieuw Thialf volgens u aan voldoen? Wat vind u belangrijk? En waar moet het komen? Laat uw stem horen en kom ook op 22 april. U bent van harte welkom!

Op 22 april kunt u in ideeënkamers meediscussiëren rondom vier thema's: `ambitie en programma van eisen', `ruimtelijke inpassing en economisch perspectief', `parkeren en bereikbaarheid' en `financiën'.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur Ontvangst

20.00 uur Opening door Ale Woudstra

20.05 uur Welkom door wethouder Lykele Buwalda

20.15 uur Vertoning film

20.25 uur Uitleg ideeënkamers

20.35 uur Start eerste ronde ideeënkamers

21.15 uur Pauze

21.30 uur Start 2e ronde ideeënkamers

22.10 uur Plenaire afsluiting

22.30 uur Afsluiting met borrel

Geef uw reacties per post, e-mail, Linkedin, Hyves en Twitter Buiten de bijeenkomsten om kunt u uw mening of reactie tot en met 29 april kenbaar maken via e-mail: thialf@heerenveen.nl of per post naar Postbus 15000, 8440 GA in Heerenveen o.v.v. 'Nieuw Thialf'. U kunt ook deelnemen aan discussies op Linkedin, Hyves en Twitter.

31 mei: Afsluitende bijeenkomst
Op deze derde bijeenkomst worden de resultaten van het maatschappelijk debat gepresenteerd en aan het college van B&W aangeboden. Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal in het gemeentehuis.

Verdere planning
Vanaf maart 2010 wordt een nadere verkenning gedaan van de subsidie- en financieringsmogelijkheden in nauwe samenwerking met de KNSB en NOC*NSF. Naar verwachting neemt de gemeenteraad later dit jaar een besluit over het nieuwe Thialf. Voorwaarde is dat er dan meer duidelijkheid is over de subsidies en financieringsmogelijkheden. Bij de verdere uitwerking van de plannen krijgen inwoners en andere betrokkenen meerdere malen gelegenheid om hun mening te geven. Bij het vervolg gaat het om de volgende stappen:

o Nadere uitwerking ontwerp

o Concretiseren van financiering

o Planologische procedures

o Aanbestedingstraject

Aan deze vervolgstappen kan nu nog geen datum worden gekoppeld. Een voorlopige inschatting is dat als het huidige Thialf ijsstadion gerenoveerd wordt, dit tussen april 2012 en oktober 2012 zou kunnen plaatsvinden. Als gekozen wordt voor nieuwbouw dan zou de bouw naar verwachting in 2014 van start kunnen gaan.