Provincie Noord-Holland

Provincie en Primo NH organiseren conferentie Jeugd en alcohol

16 april 2010 - Nieuwsartikel

Hoe pak je op lokaal niveau alcoholmisbruik door jongeren aan? Op donderdag 22 april vindt in Hoorn de conferentie Jeugd en alcohol plaats.

Het wordt een dag vol goede voorbeelden uit de lokale praktijk, interactieve workshops, praktische handvatten en nog veel meer. Â

Alcohol is schadelijk voor de ontwikkeling van kinderen. Toch begint de jeugd in Nederland steeds jonger met het drinken van alcohol. Bovendien drinkt de jeugd steeds vaker en meer per keer. Ook in Noord-Holland speelt dit probleem.
Daarom organiseren Primo NH en de provincie Noord-Holland op donderdag 22 april in schouwburg en congrescentrum Het Park in Hoorn een conferentie onder de noemer Noord-Holland Ontnuchtert voor beleidsmakers, bestuurders en professionals uit de praktijk. De bijna 250 aanmeldingen geven wel aan hoe actueel het onderwerp is.

Sascha Baggerman, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, opent de conferentie met een schets van het beleid van de provincie Noord-Holland. Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn, geeft informatie over het succesvolle project West-Friesland. Van Veldhuizen is voorzitter van de stuurgroep van dit project.

Gezamenlijke aanpak
Gemeenten en organisaties slaan de handen ineen om de alcoholproblematiek samen aan te pakken. Primo NH selecteerde uit alle deze initiatieven âgood practicesâ uit de lokale praktijk. Ook zochten zij gastsprekers uit met een duidelijke visie op de landelijke problematiek, zoals Joost Mulder van STAP (het Nederlands instituut voor alcoholbeleid) en Guus Smit, hoogleraar Neurobiologie aan de Vrije Universiteit, die veel kennis heeft over de medische gevolgen van alcoholgebruik onder jongeren.

Aanwezigheid van NH Jong en The movement
NH Jong, de groep jongeren die meepraat over en meedenkt bij het ontwikkelen van provinciaal beleid, zal aan de paneldiscussie deelnemen. De discussies zijn te volgen via de opnames van de jongerenbeweging The movement. In The movement nemen jongeren tot 25 jaar plaats die een tegengeluid geven op alle negatieve berichtgeving over jongeren.

Website
Speciaal voor de conferentie is de website
www.jeugdenalcohol-nh.nl ontwikkeld. Deze website bevat actuele informatie over het programma, zoals de gastsprekers en hun achtergronden, de inhoud van de workshops, het panel, de informatiemarkt en meer. Ook vindt u hier inhoudelijke informatie na afloop van de conferentie. Houd dus de website in de gaten.
---