Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


19/04/10 09:05

Controle hondenbelasting van start

Vanaf 22 april aanstaande gaan controleurs huis-aan-huis in de gemeente controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het Velpse bureau LEGITIEM BV in de arm genomen. De controleurs bellen bij de inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren.

De controleurs vullen, als een hond wordt aangetroffen en als blijkt, dat voor die hond geen belasting wordt betaald, een aangiftebiljet in. Als de controleur aanbelt zal hij zich ongevraagd legitimeren.

De gemeente heft al jaren de hondenbelasting. In het kader van het gelijkheidsbeginsel vindt de gemeente het belangrijk, dat iedere hondenbezitter ook daadwerkelijk hondenbelasting betaalt. Vandaar deze controle. Hondenbezitters zijn overigens verplicht om aangifte te doen van het hondenbezit. Door het zelf doen van aangifte voorkomen zij onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte.

Het doen van aangifte is eenvoudig. U kunt een formulier aanmelden hond, downloaden van de website www.gbkz.nl. Het formulier kunt u ingevuld en ondertekend sturen naar Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid, Postbus 47, 2050 AA Overveen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid via 023-512 6066 en een aangiftebiljet aanvragen.

Wijzigt in de loop van jaar het aantal honden of vertrekt u uit de gemeente dan wordt de belasting verrekend of in mindering gebracht. Wanneer u uit de gemeente vertrekt dan wordt de aanslag hondenbelasting automatisch verminderd.

Overlijden van de hond of andere wijzigingen moet u zelf doorgeven aan Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid. Het afmelden van een hond moet schriftelijk gebeuren. U kunt een aangiftebiljet afmelden hond aanvragen of een briefje schrijven, waarbij u bijvoorbeeld een verklaring van overlijden van de dierenarts voegt of een verklaring van de nieuwe eigenaar.

---

nieuwslijst