Milieudienst Rijnmond

Internationale Dag van de Aarde - Earth Day

22.04.2010
19:00
Aula Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Op donderdag 22 april 2010 om 19.00 uur organiseren de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Wereld Natuur Fonds een inspirerend programma (Engelstalig) in de Aula onder het thema EURth Day 2010.

Sinds de jaren 70 viert men in Amerika jaarlijks Earth Day, een niet door politiek gekleurde (inter)nationale feestdag. Het programma bestaat uit een serie lezingen van avonturiers / natuurbeschermers D die elk over hun eigen thema spreken (oerwouden, bergen, woestijnen, oceanen, polen) en de premire van de film OCEANS.

Op de Dag van de Aarde wordt de schoonheid en verscheidenheid van onze planeet gevierd en wordt tevens aandacht gevestigd op aanwezige en dreigende milieuproblemen. De Dag van de Aarde wordt al sinds 1970 door de Verenigde Naties (VN) aangegrepen om milieugerelateerde zaken bewust onder de aandacht van de mensen over de hele wereld te brengen. De agenda voor de Dag van de Aarde is breed en omvat naast natuur en milieu tevens de onderwerpen ontwikkelingssamenwerking, sociale verhoudingen, consumptie, overbevolking en economie.

De Erasmus Universiteit stelt zich ten doel de viering van deze dag te bevorderen en wordt daarin bijgestaan door het Earth Day Network. Het streven is een wereldwijde duurzame ontwikkeling op gang te brengen.

In het programma gaat speciale aandacht uit naar biodiversiteit. 2010 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot jaar van de biodiversiteit. Ook op de campus zelf wordt aandacht geschonken aan dit belangrijke thema door maatregelen te nemen die de biodiversiteit steunen, zoals groene nachtverlichting, het aanbrengen van meer energie efficiënte daken, het installeren van vleermuizenkasten, bijen- en vogelhuizen en het aanbrengen van speciale vegetatie op de campus voor vlinders en bijen.

Aan deelname zjin geen kosten verbonden. In verband met een beperkt aantal beschikbare stoelen is reserveren wenselijk. Inschrijven kan op de site.