IJssellandziekenhuis

19 April 2010

Heiwerkzaamheden parkeerdek IJsselland Ziekenhuis gaan van start

Rond 22 april start het IJsselland Ziekenhuis de heiwerkzaamheden voor de bouw van het parkeerdek op het ziekenhuisterrein. De heiwerkzaamheden nemen totaal ongeveer drie weken in beslag, verdeeld over 2 periodes. Na de heiwerkzaamheden gaat de bouw van het parkeerdek van start. De verwachte oplevering van het parkeerdek is najaar 2010. Het parkeerdek gaat voorzien in 237 extra parkeerplaatsen.

Rond 22 april vinden gedurende twee weken de heiwerkzaamheden plaats voor de fundering van het parkeerdek. Dit is later dan in eerdere berichtgeving naar omwonenden van het ziekenhuis is gecommuniceerd. In de tweede helft van de maand mei volgt nog een week met heiwerkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen van 7.00 uur tot maximaal 16.00 uur (met incidenteel een uitloop tot 17.00 uur). Om de overlast te beperken, worden geluidsdempende maatregelen getroffen. Helaas kan het ziekenhuis niet garanderen dat patiënten en omwonenden geen overlast ondervinden.

Parkeerdek
Het IJsselland Ziekenhuis kampt al geruime tijd met een tekort aan parkeerplaatsen. Patiënten en bezoekers moeten vaak lang zoeken naar een parkeerplaats. Bovendien veroorzaakt het tekort dat er wordt geparkeerd in de woonwijken rond het ziekenhuis. Dit is een onwenselijke situatie. Het ziekenhuis breidt daarom de parkeerfaciliteiten uit met een 2-laags parkeerdek. De totale parkeercapaciteit komt daarmee op 773 plaatsen.

Overlast
Vanwege de bouw van het parkeerdek zijn er tijdens de bouw tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein. Daarom staan er op dit moment in de wijken rond het ziekenhuis op doordeweekse dagen overdag meer auto's geparkeerd. Het ziekenhuis vraagt begrip voor deze tijdelijke situatie.

Na oplevering van het parkeerdek, najaar 2010, is er voldoende parkeergelegenheid voor patiënten en bezoekers.
---