RTL Group

Gruwelijke kindermoord Chanel-Naomi in zinderende finale 'Het Zesde Zintuig'

Etty, Kishan en Cobie strijden donderdag 22 april in de zinderende finale van het door Robert ten Brink gepresenteerde RTL 4-programma Het Zesde Zintuig. Wie wint de felbegeerde titel Beste Paranormaal Begaafde Nederlander van 2010? De paragnosten kunnen nog één keer laten zien wat ze in huis hebben en worden niet twee, maar drie keer zwaar beproefd. Etty, Kishan en Cobie worden geconfronteerd met één van gruwelijkste kindermoorden van ons land, de afschuwwekkende moord op Chanel-Naomi Eleveld. De finalisten krijgen daarnaast de opdracht om een bijzondere tweelingband aan te voelen en moeten een loodzware proef van Ghost Whisperer Derek Ogilvie doorstaan.

De 7-jarige Chanel-Naomi Eleveld werd op 21 juli 1999 door haar buurman Jan S. uit de zandbak bij haar huis meegenomen. De buurman, inmiddels meer bekend als Het Monster van Assen, hield Naomi nog 12 uur lang in leven voor hij haar wurgde. Een van de finalisten ondergaat dan ook letterlijk wat het meisje in de laatste uren van haar leven heeft meegemaakt. De moeder van Chanel-Naomi heeft vragen voor de paragnosten.

Zwemster Inge de Bruijn stelt zich open voor de paragnosten. Zij en haar tweelingzus Jakline zijn van jongs af aan onafscheidelijk van elkaar. Kunnen de finalisten deze bijzondere tweelingband aanvoelen? De paragnosten weten feilloos de contrasten tussen de dames aan te voelen, maar lukt het ze ook de tweelingzus tussen gemaskerde vrouwen op te pikken?

Speciaal voor de finale heeft Derek Ogilvie een extra proef opgesteld. Ogilvie was al eerder onder de indruk van de paragnosten die hem verbaasde met informatie die niemand kon weten. Nu heeft hij een wel heel moeilijke opdracht voor de finale in petto.

Zal het Kishan worden, maakt Cobie de meeste kans of heeft Etty zich ontpopt tot de beste? Kishan is in de loop van de serie enorm gegroeid en weet vanuit het Sjamanisme veel concrete informatie uit de natuur te halen bij moordzaken. Hij heeft laten zien over bijzondere krachten te beschikken en toonde indrukwekkende prestaties bij de moordzaak in Nieuwegein. Cobie is een paragnost met ervaring en laat zich leiden door haar tarotkaarten. Over die kaarten zijn de meningen verdeeld, maar toch overdonderde ze Kim Feenstra met haar bevindingen. Haar prestaties zijn stabiel, maar is dat genoeg? Etty is met 19 jaar de jongste van het stel. Ze was in het begin niet heel opvallend, maar werd langzaam aan steeds concreter. Ze bracht Derek Ogilvie van zijn stuk en weet in één van de moordzaken een exacte daderomschrijving te geven. Is de jonge Etty het nieuwe talent van Het Zesde Zintuig?

Uitzending: donderdag 22 april, tussen 21:30 en 22:30 uur bij RTL 4

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.