Gemeente Oldenzaal


50cc-Scooterschoolevents: veilig op de bromfiets

20 april 2010

Op donderdag 22 april vindt het project 50cc-Scooterschoolevents plaats bij het Twents Carmel College, locatie Potskampstraat. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) heeft dit project en traject ontwikkeld om de regels voor scooters en brommers te verduidelijken. Het project wordt aangeboden door Regio Twente en de gemeente Oldenzaal.

50cc-Scooterschoolevents bestaat uit een aantal interactieve lessen met diverse praktijkonderdelen. In drie blokken krijgen (toekomstige) scooter- en brommerrijders informatie over de belangrijkste regels voor veilige en verantwoorde deelname aan het verkeer. Ook krijgen zij informatie over risicovol en asociaal rijgedrag, persoonlijke veiligheid en het verbeteren van de rijstijl. Dit alles onder het motto `Safety4all'.

Scooters en brommers vormen samen één procent van al het wegverkeer in Nederland. Ondanks dit kleine percentage zorgt het scooter- en brommerverkeer wel voor tien procent van alle verkeersdoden. Daarom houdt de overheid streng toezicht op de naleving van de regels voor scooters en brommers.