Gemeente Wunseradiel


Wûnseradiel beweegt

actieplan NASB
Op aanstaande donderdag 22 april organiseert de gemeente Wûnseradiel een startactie voor het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Deze dag onthult wethouder Sinnema samen met de schooljeugd een oranje naambord met `30 minuten beweegt' op de noordelijke toegangsweg naar Schettens.

De gemeenten Wûnseradiel en Bolsward geven gezamenlijk uitvoering aan het NASB. Onderdeel van NASB is de campagne '30 minuten bewegen', elke dag. Hiermee willen we onze inwoners bewust maken van een actieve leefstijl.

Om te laten zien dat de gemeente Wûnseradiel een actieve leefstijl onder de inwoners belangrijk vindt, wordt er die dag een oranje naambord met '30 minuten beweegt' onthuld.

Wethouder Wigle Sinnema zal het bord samen met de kinderen van de basisschool De Trijetine uit Schettens onthullen. Gezamenlijk zullen de kinderen vanaf de Filenserwei 1 te Schettens skeeleren naar de locatie waar het bord wordt onthuld.

Skeeleren

Peter Nauta geeft in de periode april tot juni 2010 skeelerlessen op de basisscholen in Wûnseradiel en Bolsward aan de groepen 5 en 6. Elke groep krijgt 4 lessen en zij leren de basisvaardigheden van het skeeleren.