Rijksvoorlichtingsdienst

Minister-president Balkenende brengt bezoek aan Brabant

Minister-president Balkenende brengt donderdag 22 april 2010 een werkbezoek aan Brabant. Tijdens dit bezoek gaat hij in gesprek over de samenwerking in BrabantStad en brengt hij in het kader van de economische ontwikkeling in de provincie een bezoek aan de High Tech Automotive Campus in Helmond en aan de Spoorwegtunnel in Breda. Ook zal de minister-president tijdens het werkbezoek aandacht besteden aan de Q-koorts, ondermeer door in gesprek te gaan met een aantal patiënten.

In Helmond spreekt de minister-president met bestuurders over het stedelijk netwerk BrabantStad. Dit is een samenwerkingsverband tussen de 5 grote Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg en de provincie Noord-Brabant.

Aansluitend staat een bezoek aan de High Tech Automotiv Campus op het programma, waar de minister-president na een korte toelichting in het auditorium een kijkje neemt in de hoogte-klimaatkamer. In deze ruimte worden onder andere tests uitgevoerd met motoren of complete voertuigen bij temperaturen tussen -45 °C en +55 °C.

Vervolgens brengt minister-president Balkenende een bezoek aan het stationsgebied van Breda. Hier krijgt hij uitleg over Via Breda, de ontwikkeling van de spoorzone in het centrum van Breda. Dit project is onderdeel van de Crisis- en Herstelwet. Na de presentatie bekijkt de minister-president de spoortunnel onder het station.

RVD, 21.04.10, 11.00 uur

Noot voor redacties (