Ingezonden persbericht


Persbericht
21 april 2010

Johnny Hoogerland aan de start bij Dikke Banden Race

De bekende Zeeuwse wielrenner Johnny Hoogerland rijdt morgen (donderdag 22 april) mee tijdens de Dikke Banden Race in het centrum van Middelburg. Kinderen van diverse Middelburgse basisscholen strijden tegen elkaar èn tegen Johnny Hoogerland voor een plaatsje in de finale van de Dikke Banden Race op 10 mei.

In samenwerking met de Provincie Zeeland en Delta organiseert de gemeente Middelburg de Dikke Banden Race. Honderden kinderen van Middelburgse basisscholen rijden deze week een echt parcours. De finale van de Dikke Banden Race zal op 10 mei gereden worden; de dag waarop ook de Giro d'Italia finisht in het centrum van Middelburg.

Johnny Hoogerland is afkomstig uit Yerseke. Hij rijdt sinds 2009 voor het Vancansoleil Pro Cycling team. De Zeeuw werd 12e in de Ronde van Spanje, 14e op het WK en 11e in de onlangs verreden Ronde van Vlaanderen.

U bent van harte uitgenodigd om Johnny Hoogerland a.s. donderdag 22 april om 15:30 uur te zien starten bij Basisschool Acaciahof aan de Zuidsingel 128 te Middelburg. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Op 8 mei gaat de Giro d'Italia van start in Nederland. Na de proloog in Amsterdam op 8 mei en een etappe van Amsterdam naar Utrecht op 9 mei, gaan de renners op 10 mei in Amsterdam van start om aan het einde van de middag in het historische centrum van Middelburg te finishen. In de week voorafgaand aan de finish verkeert Middelburg in Italiaanse sferen. Voor het programma verwijzen we u naar www.giromiddelburg.nl.

Noot voor de redactie;