Gemeente Coevorden

presentaties in pauze

Politieke Markt Coevorden gaat proefdraaien met presentaties in pauze

woensdag 21 april 2010

De gemeenteraad van Coevorden gaat proefdraaien met presentaties die in de pauze van de Politieke Markt Coevorden (PMC) worden gegeven. De presentaties vormen aanleiding voor gemeenteraadsleden, publiek en organisaties om in contact te komen met elkaar. De presentaties worden gehouden in de hal van Scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden en gaan over uiteenlopende onderwerpen. Op donderdag 22 april 2010 is er van 20.00 tot 20.30 uur een presentatie over het project De Veencompagnie en op donderdag 20 mei presenteren de deelgebiedscommissies hun project Buitengewoon Platteland.

De eerste presentatie gaat over De Veencompagnie en wordt gegeven door Stichting DBF, uitvoerder van het project. De Veencompagnie is een koepelproject van waaruit deelprojecten in de veengebieden van de gemeenten Coevorden en Emmen (en eventueel het aangrenzende Duitse veengebied) worden uitgevoerd. Doel van het project is om de leefbaarheid en economie van het gebied te versterken, waaronder toerisme. Een voorbeeld zijn de drie kanoroutes die de gemeente Coevorden de komende jaren wil realiseren:
* Stieltjeskanaal richting Nieuw Amsterdam/Veenoord, realisatie 2011.
* Coevorden-Vechtkanaal richting Gramsbergen, realisatie 2012. * Coevorden- Picardiekanaal richting Emlichheim, realisatie 2014.

De gemeente wil de haalbaarheid en mogelijkheden bezien voor de daadwerkelijke realisatie van deze routes en/of eventuele andere (meer) interessante routes. De kanoroutes moeten een integraal onderdeel worden van de (al bestaande) overige routes voor bijvoorbeeld wandelen en fietsen.

Politieke Markt Coevorden
De PMC begint altijd om 19.00 uur met de Kamers 1 en 2. Van 20.30 tot 21.00 uur is er pauze. Daarna volgen de Kamers 3 en 4. De PMC sluit om 22.30 uur. Op donderdag 22 april is er een uitzondering omdat Kamer 2 vervalt. Dan is de pauze van 20.00 tot 20.30 uur. Klik om te vergroten