Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Verdachte gewelddadige dood Rijnsburger aangehouden

Rijnsburg, 22-04-2010 o Politie Hollands Midden heeft een 44-jarige inwoner van Rijnsburg aangehouden op verdenking van moord op een 37-jarige Rijnsburger. Het slachtoffer en de verdachte waren bekenden van elkaar.

In de nacht van zondag 18 april op maandag 19 april werd het slachtoffer levenloos aangetroffen in een woning aan de Langevaart te Rijnsburg. Een kennis van het slachtoffer had de hulp van de politie ingeroepen, omdat het slachtoffer na herhaaldelijk aanbellen niet opendeed.

De politie ging direct van start met een rechercheteam TGO (team grootschalige opsporing) - van 30 rechercheurs, omdat al snel na deze ontdekking duidelijk was, dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gebracht. Bij een levensdelict en andere zeer ernstige misdrijven is het gebruikelijk dat de politie voor het onderzoek een TGO samenstelt.

In de woning van het slachtoffer werd een uitgebreid onderzoek naar sporen ingesteld. Dit onderzoek is nog niet geheel afgerond. Op dit moment wordt de verdachte verhoord om inzicht te verkrijgen in de toedracht van deze zaak. In het belang van het onderzoek kan er nog niks gezegd worden over de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer. De verdachte wordt vrijdag 23 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.