Nieuws

Gemeenteraad vergadert weer over Kon. Julianaplein

Gemeente Den Haag 22 april 2010

Op donderdag 22 april 2010 vergadert de gemeenteraad opnieuw over de plannen voor het Koningin Julianaplein.
In de laatste vergadering voor de verkiezingen vroeg de raad wethouder Norder om geactualiseerde versies van de Vastgoedexploitatiewijzer (VEX) en de Grondexploitatiewijzer (GREX).

De raad vergadert over het derde gewijzigd voorstel over de financiering. Eerder vroeg de raad aan wethouder Norder (Bouwen en Wonen) geactualiseerde versies van de VEX en de GREX. Als daar geen nieuwe feiten in staan, wil een meerderheid van de raad zijn positieve houding omzetten in een definitief besluit. De raad moet zo snel mogelijk een besluit nemen, omdat hetministerie van VROM een versnellingssubsidie verstrekt als Eurocommerce vóór 1 juli start met bouwen.

Achtergrond

In 2004 stelde de gemeenteraad het projectdocument Den Haag Nieuw Centraal vast. Een van de deelprojecten is het Koningin Julianaplein. De samenwerkingsovereenkomst met de oorspronkelijke projectontwikkelaar is ontbonden. Projectontwikkelaar Eurocommerce wil het plan wel uitvoeren en nog in 2010 beginnen. Voorwaarde is dat de gemeente Den Haag 12.500 m2 kantoorruimte afneemt als er geen andere geïnteresseerden zijn.

Vergadering live

De vergadering vindt plaats in de raadzaal en begint 19.30 uur. De vergadering wordt live uitgezonden op Den Haag TV. Via Mijn Raad kunt u de vergadering live en achteraf bekijken.