Gemeente Woerden

Deze zomer naar het strand bij de recreatieplas Cattenbroek

22-04-2010
Medio juni is het mogelijk te recreëren bij de recreatieplas Cattenbroek in Snel en Polanen. De werkzaamheden om een strand aan te leggen, gaan deze week van start.
Zandwinwerkzaamheden Cattenbroek
Het strand komt op het huidige bedrijfsterrein van Ballast Van Oord Grondstoffen (Bavog). Bavog heeft tot eind 2011 de tijd om de zandwinwerkzaamheden af te ronden. Het strand dat nu wordt aangelegd is een tijdelijke voorziening, bedoeld om deze periode van twee jaar te overbruggen. In 2012 wordt het strand definitief ingericht.

Sobere inrichting
Het gebied krijgt de eerste twee jaar een sobere inrichting met een zandstrand en een grasveld, een klein parkeerterrein voor auto's en een fietsenstalling. Er komt een toiletvoorziening en een standplaats voor een snack- of ijscowagen. Zowel het parkeren als de toegang tot het gebied is gratis.

Zwemmen op eigen risico
Op mooie zomerse dagen zal toezicht worden gehouden op hygiëne en orde. Toezicht door een badmeester komt er niet; bezoekers zwemmen op eigen risico. De veilige zwemzone wordt bij een waterdiepte van 1.40 meter aangegeven met een ballenlijn.