Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Ontwikkelingen minicultuurhuis / brede school Maarsbergen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een haalbaarheidsstudie te laten uitvoeren naar een combinatie van een minicultuurhuis en brede school in Maarsbergen. Al langer werkt de gemeente in samenspraak met de klankbordgroep Maarsbergen aan een voornemen om de peuterspeelzaal te vernieuwen en om te vormen tot een multifunctionele ruimte. De provincie Utrecht heeft hiervoor al subsidie toegezegd. Ook zijn de Rabobank en de Woningbouwvereniging Maarn financieel bij het plan betrokken. De multifunctionele ruimte biedt extra mogelijkheden voor buitenschoolse opvang. Daarnaast kan de ruimte worden gebruikt voor bijvoorbeeld cultureel- en muziekaanbod voor volwassenen en activiteiten voor ouderen en jongeren.

Om het plan haalbaar te maken, wordt nu een combinatie gemaakt met een bouwplan voor openbare basisschool De Merseberch dat in het huisvestingsprogramma voor scholen staat. Door voorzieningen te delen, kan in Maarsbergen een aantrekkelijke brede school worden ontwikkeld. Door plannen te combineren kan in één gunstige bouwstroom worden gewerkt. Bij het plan wordt ook de geplande opwaardering van het schoolplein en de speelvoorzieningen betrokken.

Een externe projectleider gaat in de komende maanden met alle partners samen een plan in kaart brengen. De planning is gericht op besluitvorming in de tweede helft van dit jaar.