Burgers Zoo

Koninklijke onderscheiding directeur Van Hooff

Dierentuindirecteur Greet van Hooff-Wierenga van Burgers' Zoo benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Woensdag 21 april heeft Burgers' Zoo het 45-jarig jubileum van Greet van Hooff-Wierenga als directeur van het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo gevierd. In 1965 nam zij samen met wijlen haar echtgenoot Antoon van Hooff de directie van Burgers' Zoo over van haar schoonvader Reinier van Hooff en zijn vrouw Lucie Burgers. Terwijl Antoon van Hooff vaak het gezicht naar buiten was en de ontwikkeling van het park leidde, nam Greet van Hooff-Wierenga de dagelijkse leiding ter hand. Met veel passie voor dieren en mensen heeft zij al die jaren de organisatie van haar gezin en haar privéleven in het teken van het dierenpark gezet.

De spil van het familiebedrijf
Mevrouw van Hooff werd op 29 april 1939 in Uithuizen (Groningen) geboren, waar haar ouders een boerderij runden. De passie voor dieren werd haar al jong met de paplepel ingegoten. Na een HBO-opleiding leerde zij haar toekomstige man Antoon van Hooff kennen. In 1965 namen Antoon van Hooff en Greet van Hooff-Wierenga de directie van Burgers' Zoo over van haar schoonvader en -moeder Reinier van Hooff en Lucie Burgers. Terwijl Antoon van Hooff vaak het gezicht naar buiten was en met zijn medewerkers de ontwikkeling van het park leidde, is Greet van Hooff-Wierenga al die jaren een onmisbare spil in het dagelijkse management van het park geweest.

Een veelzijdig takenpakket
Naast de dagelijkse leiding was mevrouw van Hooff in het bijzonder verantwoordelijk voor het personeelsmanagement. Voor wat betreft de nieuwbouwprojecten was zij met name gespecialiseerd in advisering op het gebied van de inrichting en de organisatie. Daarnaast was Greet van Hooff-Wierenga verantwoordelijk voor het CAO-overleg namens de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Met haar echtgenoot Antoon van Hooff heeft zij baanbrekende ontwikkelingen gerealiseerd in de dierentuinwereld: Burgers' Safari (1968), de chimpanseekolonie (1971), Burgers' Bush (1988), Burgers' Desert (1994), Burgers' Ocean (2000) en het Safari Meeting Centre (2007). Samen met haar zoon Alex van Hooff en zijn vrouw Bertine van Hooff-Nusselder vormt mevrouw van Hooff de directie van Burgers' Zoo. Zij neemt geen afscheid, maar is gehuldigd voor het bereiken van deze bijzondere mijlpaal.

« ga terug

Zakelijk

Burgers' Zoo heeft niet alleen voor de dagbezoeker veel te bieden, maar ook voor de zakengast.
> Safari Meeting Centre> Vergaderen> Ontbijt, lunch, diner> Receptie> Entertainment> naar zakelijk

.

> Alles over de serie

Extra voordelen abonnementhouders!

Sinds 1 januari 2010:
Zeer voordelige verlenging50% korting Artis, Blijdorp, EmmenKorting andere NVD-dierentuinenZomerse/Winterse Avond(t)urenGratis ZieZoo en avondlezingen> overzicht alle voordelen
Burgers' Zoo o Antoon van Hooffplein 1 o 6816 SH Arnhem o Nederland o (026) 442 45 34 o info@burgerszoo.nl Made in Arnhem The Green Key