Politie Hollands Midden

Zevenhoven - 75 km/u te snel over de Stationsweg

Zevenhoven, 22-04-2010 o Op dinsdag 21 april reed de onopvallende videosurveillanceauto (VROS) van Politie Hollands Midden op de provincialeweg N231, toen deze werd ingehaald door een motor. Op de Stationsweg in Zevenhoven bleek de motorrijder 135 km/u te rijden in plaats van de toegestane 60 km/u.

De motorrijder werd staandegehouden, waarop het rijbewijs direct werd ingevorderd. Daarnaast wordt er proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder zal zich over enige tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Puntensysteem beginnende bestuurders De bestuurder bleek een beginnende bestuurder te zijn. Dit betekent dat de bestuurder een punt op zijn rijbewijs zal krijgen. Bij drie ernstige verkeersdelicten wordt het rijbewijs geschorst en stelt het CBR een onderzoek in naar de rijvaardigheid. Dat onderzoek moet uitwijzen of iemand nog langer rijvaardig is, of dat deze opnieuw rij-examen moet doen.

Extra aandacht voor motorrijders Doordat er elk jaar in het voorjaar vele motorrijders komen te overlijden, zal Politie Hollands Midden zowel opvallend als onopvallend extra aandacht besteden aan het rijgedrag van motorrijders.