Politie Groningen

Donderdag 22 april 2010

Provincie Groningen, 22-04-2010

Politie pakt vernieler abri

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in een lijnbus op de Oosterhamrikkade in Groningen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie werd gewaarschuwd door een getuige. Hij had gezien dat de Stadjer twee ruiten van een abri had vernield. Na de vernieling stapte de 18-jarige in de bus, waarna hij korte tijd later werd ingerekend. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord.

Vergeefse zoektocht naar brugspringer

TEN BOER De politie en brandweer zijn woensdagavond druk geweest met een zoektocht naar een mogelijke drenkeling bij een brug in Ten Boer. Een politieagent, die langs de brug bij de Wolddijk reed, zag op de brug een man vanaf de reling plots verdwijnen. Hij waarschuwde direct meerdere politie-eenheden en duikers van de brandweer. Een systematische zoektocht naar de vermeende brugspringer, zowel langs de waterkant als in het water, bleef zonder resultaat. Rond middernacht werd gestopt met de zoektocht, omdat verder zoeken weinig zin meer had.

Geweldplegers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op het Akerkhof in Groningen een 20-jarige man uit Groningen en een 19-jarige man uit Veessen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Surveillerende agenten werden gewenkt door een groepje personen. Een 23-jarige Stadjer was door beide verdachten in zijn gezicht geslagen. Daarnaast had het duo hem met een brandblusser bedreigd. Beide verdachten konden op aanwijzing van het slachtoffer en getuigen worden ingerekend. Op de plek van de aanhouding troffen de dienders ook een brandblusser aan. Beide vermeende geweldplegers werden ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Mannen voor mishandeling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 27-jarige man uit Meppel en een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht dat zij meerdere personen zouden hebben geslagen. Op aanwijzing van getuigen en camerabeelden in de binnenstad konden beide mannen worden ingerekend. Zij worden vandaag gehoord. Bij de Meppeler werd een boksbeugel aangetroffen. De politie nam het wapen van de Drent in beslag. Tevens namen de agenten twee buisjes met een verdachte vloeistof in beslag. De politie onderzoekt of de inhoud van de buisjes harddrugs bevatten. Beide mannen worden vandaag gehoord.

Bestuurster licht gewond bij eenzijdig ongeval

STADSKANAAL - Een 74-jarige automobiliste uit Stadskanaal is woensdagochtend licht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in deze plaats. De vrouw reed over de H.J. Kniggestraat in Stadskanaal toen een band van haar voertuig de berm raakte. Hierdoor kon zij de auto niet meer onder controle houden en reed tegen een boom. De bestuurster is met de lichte klachten door een ambulance naar huis gebracht. De wagen raakte zwaar beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bromfietsster vangt te veel wind

GRIJPSKERK - Bij een eenzijdig verkeersongeval is woensdagmiddag een 16-jarige bromfietsster uit Munnekezijl gewond geraakt. Het meisje reed op haar bromfiets over de Waardweg. Plotseling werd zij door een windvlaag gegrepen. Hierdoor verloor de bestuurster de controle over haar bromfiets en botste tegen een boom. Het slachtoffer werd met beenletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van een video- en audio warenhuis aan de Westerhaven betrapte de Stadjer bij het stelen van een laptop. De verdachte probeerde nog rennend te ontkomen. Hij werd door medewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. De winkeldief moest naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN Een 49-jarige man uit Groningen is woensdagavond aangehouden voor winkeldiefstal. De Stadjer stal voor ruim 180 euro aan boodschappen uit een supermarkt aan de Beren in Groningen. Hij werd met behulp van detectiepoortjes door winkelmedewerkers betrapt. Hij moest mee naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal. Na verhoor kon de man weer gaan. De gestolen boodschappen bleven achter in de zaak. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gaat door het lint

GRONINGEN In de Tuinbouwstraat in Groningen is woensdagavond een 23-jarige vrouw uit Groningen door het lint gegaan. De politie reageerde op een melding dat de vrouw in haar woning alles kort en klein zou slaan. De agenten zagen dat de 23-jarige door huisgenoten met moeite onder controle werd gehouden. Zij had huisraad vernield en daarnaast iemand mishandeld. De vrouw ging zodanig door het lint dat zij geboeid moest worden. Zij bleek onder invloed van drugs en alcohol. De amokmaakster is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan het Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het incident.

Automobilist moet rijbewijs inleveren

GRONINGEN - De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 30-jarige automobilist uit Appingedam. De videosurveillanceauto kreeg de man in beeld bij het Eemskanaal ZZ in Groningen. De onopvallende politieauto volgde de bestuurder, omdat hij met hoge snelheid reed. Een snelheidsmeting kwam uit op een gemiddelde van 139 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 60 km/uur. De Damster werd met behulp van de videobeelden geconfronteerd met zijn rijgedrag. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en vervangend vervoer regelen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 21 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Ten Boer, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1294, aantal overtredingen: 251, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1152, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N204:aantal geregistreerde voertuigen: 1597, aantal overtredingen: 631, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Stadskanaal, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1390, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.