Gemeente Dantumadeel


Dantumadiel verstevigt fundament onderwijspiramide

De voorschoolse educatie op kinderopvang en peuterspeelzalen vormt een belangrijke onderdeel van het onderwijsprogramma in de gemeente Dantumadiel. Om de kennis van de leidsters van de kinderopvang en de peuterspeelzalen op peil te houden, volgden zij de afgelopen weken vijf bijeenkomsten onder de noemer van `Piramide in Dantumadiel'. Woensdag 21 april was de afsluitende bijeenkomst in de raadszaal van Dantumadiel en kregen alle deelneemsters een certificaat uitgereikt.

De vijf bijeenkomsten waren onder meer gericht op interactie, werken met projecten, de leeromgeving en tutoring. Door de training `Piramide in Dantumadiel' wil de gemeente het fundament van de onderwijspiramide in stand houden en waar nodig verstevigen. "De bijeenkomsten waren boeiend om te volgen. We konden de zaken zo weer eens opfrissen en zijn dus weer helemaal bij. Op sommige thema`s willen we nog dieper ingaan, zodat we nog betere begeleiding kunnen geven", aldus de leergierige reactie van de leidsters.

Wethouder Siepie Hylkema onderstreepte het belang van de voorschoolse educatie en de rol van de leidsters daarin. "Jimme spylje in tige wichtige rol yn de fierdere ûntjouwing fan ús lytse bern. Mei`t hast alle bern yn ús gemeente op`e pjutteboartersplakken of berneopfang sitte. En wat is it dan wichtich dat der goeie professionals foar de groepen steane."
Afsluiting 'Piramide in Dantumadiel'

(Foto: Germ Westra)