Politie Gelderland-Midden

Edenaar (71) aangehouden na burenruzie

Publicatiedatum: 22-4-2010 10:25:19

EDE - Een 71-jarige bewoner van de Edese wijk Veldhuizen is woensdagmiddag door de politie aangehouden na een uit de hand gelopen burenruzie. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 49-jarige buurman, doordat hij hem met een hogedrukspuit in het gezicht zou hebben gespoten. Het slachtoffer liep daarbij oogletsel op.

Rond vier uur ontstond een woordenwisseling tussen de 22-jarige zoon van het slachtoffer en de 71-jarige Edenaar. De vader probeerde de ruzie te sussen en wilde zijn zoon mee naar binnen nemen. Daarbij zou de 71-jarige man zijn buurman hebben gespoten met de hogedrukreiniger. Gewaarschuwde agenten namen de 71-jarige man mee naar het politiebureau voor verhoor. Beide buren zouden al langer in onmin met elkaar leven. De 71-jarige man is later op de avond vrijgelaten. Hij bekende zijn buurman te hebben mishandeld omdat hij zich bedreigd voelde. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat er verder met de man gebeurt. (043718)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scherpenzeelse wederom aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 22-4-2010 10:24:31

SCHERPENZEEL - Een 22-jarige vrouw uit Scherpenzeel is woensdag 21 april door de politie in haar woonplaats aangehouden nadat ze op de Beukenlaan in haar woonplaats tegen een andere auto was gereden. De vrouw was een dag eerder ook al aangehouden omdat ze op de Ruitenbeekskamp tegen een lantaarnpaal was gereden en zonder rijbewijs reed. Daarbij had ze zich verzet tegen haar aanhouding en beide agenten geslagen. Rond kwart over elf botste de Scherpenzeelse tegen een geparkeerde auto op de Beukenlaan. De eigenaar haalde de politie erbij, die de vrouw weer meenam naar het politiebureau. De vrouw wordt er tevens van verdacht onder invloed van drugs te hebben gereden. De auto, waarmee ze reed, is in beslag genomen.
(043584)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Airbags verdwenen na reeks autokraken

Publicatiedatum: 22-4-2010 10:23:47

EDE - In de Edese wijk De Rietkampen zijn in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 april een reeks auto-inbraken geweest. De daders hadden het telkens voorzien op de airbags van de auto's. Wat verder opviel was dat het - met uitzondering van één - steeds om hetzelfde automerk ging. Bewoners van de Marten Luther Kingstate ontdekten in de vroege ochtenduren van woensdag dat hun auto's waren opengebroken en waarschuwden de politie. Zeker drie auto's bleken de airbags te missen. Later bleek dat er op de Erasmusstate ook nog eens twee auto's waren opengebroken waarvan de airbags bleken te zijn gestolen. De politie heeft al enkele aangiftes opgenomen en stelt een onderzoek in. Daarbij roept de politie ook eventuele getuigen op, die mogelijk diets hebben gezien of gehoord dat in verband met de autokraken kan worden gebracht. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. (043485)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---