Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe , 22-04-2010

Politie zoekt getuigen inbraak cafetaria

Westerbork De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een cafetaria aan de Hoofdstraat in de nacht van afgelopen zondag op maandag. Op maandag 19 april 2010, tussen 05.30 uur en 06.00 uur, is ingebroken in een cafetaria aan de Hoofdstraat in Westerbork. Tijdens deze inbraak werd een kluis weggenomen en deze werd maandagochtend, omstreeks 11:00 uur, teruggevonden langs een pad bij de begraafplaats aan de Roessinghkamplaan. Deze straat ligt vlakbij de cafetaria. Vlakbij de opengebroken kluis werd ook een leeg geldkistje aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen die tussen de genoemde tijdstippen verdachte personen, fietsers, autos en andere opvallende dingen hebben gezien in de omgeving van de Hoofdstraat en de Roessinghkamplaan. Getuigen die meer kunnen vertellen over deze zaak kunnen bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Schietpen aangetroffen na aanhouding

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag tijdens een fouillering van een 25-jarige man uit Assen een schietpen in zijn jas aangetroffen. De man was woensdagmiddag in een supermarkt in Assen aangehouden voor winkeldiefstal. Op het politiebureau werd de man gefouilleerd om vervolgens ingesloten te worden. Politieagenten troffen vervolgens de schietpen aan. De man werd ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden voor winkeldiefstal

MEPPEL De politie heeft woensdagmiddag een 59-jarige vrouw uit Meppel aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had uit een supermarkt op de Rembrandtlaan twee flessen wijn meegenomen zonder te betalen. Op het politiebureau kreeg de vrouw een bekeuring van 150 Euro en ze mocht vervolgens het politiebureau verlaten.

Jongeren bekeurd op schoolplein

TYNAARLO De politie heeft woensdagavond 5 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar uit Tynaarlo en Zeegse bekeurd bij een schoolplein aan de Rozenstraat. De politie had een melding gekregen dat er overlast werd veroorzaakt door jongelui op het schoolplein achter een school. Het is verboden om je op te houden op dit schoolplein en de jongelui waren daarom in overtreding. Vier jongelui werden aangetroffen en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De vijfde werd even later aangetroffen en tegen hem werd ook proces-verbaal opgemaakt.

Dodelijk verkeersongeval

COEVORDEN Woensdagavond heeft op de N34 ter hoogte van de afslag Coevorden-Noord een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden en daarbij is een 20-jarige man uit Winschoten om het leven gekomen. Rond 21.30 uur raakten vier voertuigen betrokken bij het ongeval. Twee mannen in een personenauto raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd. In een andere auto zat een vrouw en zij raakte ook gewond en werd ook naar het ziekenhuis overgebracht. In de auto van de 20-jarige man zat ook een vrouw en zij raakte ook gewond en werd ook overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Onderzoek moet uitwijzen hoe dit ongeval heeft kunnen plaatsvinden. De N34 was tot 04.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Woningbrand

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft brand gewoed in een woning aan De Meerakkers. Rond 01.30 uur werden de hulpdiensten door een buurvrouw gealarmeerd. Ter plekke bleek dat er brand woedde aan de linkerzijde van de woning. Al snel werd bekend dat er nog mensen in de woning aanwezig waren. De bewoners (4 personen) konden via een ladder van de brandweer uit de woning worden gehaald. Niemand raakte gewond. De bewoners werden ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, maar brandstichting wordt uitgesloten.

Brand in grillroom

ASSEN De politie kreeg woensdagavond een melding van een binnenbrand in een grillroom aan de Rolderstraat. Het gehele pand stond vol met rook. De brandweer had de zaak snel onder controle. Tijdens de brand waren enkele gasten aanwezig. De brand ontstond toen een medewerker een stuk vlees aan het bakken was. Op een gegeven moment daalde het vuur en was er ineens brand. Niemand raakte gewond.

Roodlicht controle

ZUIDLAREN De politie heeft woensdagmorgen op de Stationsweg gecontroleerd op het rijden door rood licht. Er is 1 proces-verbaal uitgeschreven.

Inbraak bouwplaats

HOOGEVEEN Tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen is er ingebroken op een bouwplaats aan de Industrieweg. Ondanks dat de bouwplaats omheind is met hekken, is het de dader(s) toch gelukt om binnen te komen. Er zijn onder andere kabels en elektrische apparaten weggenomen en een elektriciteitskast vernield. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Kettingbotsing op de A28

DE WIJK Op woensdagavond waren 4 autos betrokken bij een kettingbotsing op de A28 bij De Wijk. Een 58-jarige man uit Hardenberg reed op de linkerrijbaan en werd van achteren geraakt door een 37-jarige vrouw uit Zuidwolde. Vervolgens botsten twee autos van een 43-jarige man uit Klazienaveen en een 54-jarige vrouw uit Klazienaveen op de twee voorste autos. Drie autos werden afgesleept. Een automobiliste had last van haar nek en rug en de overigen raakten niet gewond.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.