Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.19 - Burgemeester Rijsdijk verwijdert eerste fietswrak van het station

De drie heren poseren bij de eerste fiets die zij hebben verwijderd Ook in 2010 wordt gewerkt aan een schoon, heel en veilig Boskoop. Dit gebeurt onder andere door het uitvoeren van maatregelen uit de Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid 2008-2011. Eén van die maatregelen is het opschonen van de stationsomgeving. Zo zal de fietsenstalling van het NS-station regelmatig worden ontdaan van fietswrakken en zogenaamde weesfietsen. Dat zijn fietsen waarvan geen gebruik meer wordt gemaakt. Burgemeester Coos Rijsdijk heeft vandaag om
10.00 uur, samen met Peter de Jong (locatiebeheerder NS, links) en Henk Zielstra (Teamchef politie, rechts) het startsein gegeven door de eerste fiets te verwijderen. Daarna hebben de medewerkers van Wijkbeheer de overige fietswrakken en weesfietsen verwijderd. Naast deze opschoonactie, waarbij vandaag bijna 60 fietsen zijn verwijderd, wordt de fietsenstalling dit jaar in samenwerking met de NS opgeknapt. Deze acties moeten ertoe leiden dat het station weer een schone, hele en veilige omgeving wordt. Bovendien passen de acties goed bij de revitalisering van het gebied Parklaan, waar de restauratie van het Floragebouw, de bouw van woningen en de ontwikkeling van de RijnGouwelijn in volle gang is.

De procedure
De maximale stallingsduur van een fiets op het NS-station in Boskoop is
28 dagen. Binnen deze tijd moet een fiets gebruikt worden. De start van de actie is ruim een maand geleden aangekondigd via het Gemeentenieuws en de website. Daarna hebben medewerkers van Wijkbeheer de fietsen gelabeld om te kunnen zien of de fietsen binnen de maximale stallingsduur van 28 dagen worden gebruikt. De fietsen die op 21 april niet gebruikt waren, zijn verwijderd en opgeslagen.

Hoe kan een eigenaar zijn fiets terugkrijgen?
De fietsen worden 13 weken opgeslagen. Gedurende deze tijd hebben eigenaren de mogelijkheid om hun fiets terug te vragen. Dit kan door een afspraak te maken via de Wijklijn van de gemeente Boskoop, tel.
0172-219576. Bij het ophalen van de fiets moet men zich legitimeren, de fiets kunnen beschrijven en het fietssleuteltje kunnen tonen. Bovendien moet EUR15,-- worden betaald voor de kosten die zijn gemaakt voor het verwijderen en de opslag van de fiets. De fietsen die overblijven en nog in goede staat zijn, worden mogelijk voor een goed doel beschikbaar gesteld.