Rechtbank 's-Hertogenbosch


Negen jaar cel voor kastmoord Nuth

's-Hertogenbosch, 22 april - Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft een
43âjarige Engelsman veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor doodslag en een 35-jarige Engelsman tot 2 maanden gevangenis voor poging tot zware mishandeling.

Beide verdachten zijn in de nacht van 6 op 7 januari 2007 samen met het slachtoffer naar zijn huis gegaan. In de woning is vervolgens ruzie ontstaan. Het hof stelt vast dat één van de verdachten het slachtoffer een vuistslag in het gezicht heeft gegeven. De andere verdachte heeft het slachtoffer opzettelijk door middel van messteken om het leven gebracht. Anders dan het OM acht het hof niet wettig en overtuigend bewezen dat hierbij sprake is geweest van een nauwe en bewuste samenwerking tussen de twee verdachten.

Bij het opleggen van de negen jaar gevangenisstraf heeft het hof bijzonder in aanmerking genomen dat de verdachte wist dat het lijk van het slachtoffer in een kast was verborgen. Hij heeft hierover niets losgelaten in een telefoongesprek met de moeder van het slachtoffer. Door die informatie achter te houden hebben de nabestaanden niet op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hun familielid, hetgeen het hof hem zeer zwaar aanrekent.

De rechtbank had beide verdachten op 25 september 2008 veroordeeld tot
8 jaar gevangenisstraf.

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 22 april 2010 Naar boven