Gemeente IJsselstein


Plan Oranje Nassaukades


* Oranje Nassaukades
De Oranje Nassaukades zijn gelegen aan de rand van het oude stadscentrum van IJsselstein. Dit historische stadshart en de sferen van de Hollandse IJssel bepalen het karakter voor een nieuwe aantrekkelijke woonomgeving.

Nadat het Masterplan Oranje Nassaukades op 3 juli 2008 door de gemeenteraad is vastgesteld, is aan verdere invulling van het plan gewerkt. Om de woningen te kunnen bouwen en andere voorzieningen te treffen, is het noodzakelijk, dat de bestaande bestemmingsplannen voor het betrokken gebied worden herzien.

In 2009 zijn twee voorontwerpbestemmingsplannen opgesteld:
- 'Oranje Nassaukades - Eiteren' (inspraakverslag)
- 'Oranje Nassaukades - Zomerweg' (inspraakverslag)

Ontwerpbestemmingsplannen
De reacties, maar ook andere inzichten, o.a. naar aanleiding van de veranderde marktsituatie, leiden tot aanpassingen in de plannen. Deze zijn verwerkt in twee ontwerpbestemmingsplannen. Elders op deze site treft u de bekendmaking aan van de inzagelegging van deze bestemmingsplannen alsmede de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Gelijktijdig met de ontwerpbestemmingsplannen zijn in het kader van een gecoördineerde behandeling op grond van de Coördinatieverordening gemeente IJsselstein 2010 ook bouwaanvragen en een verzoek hogere grenswaarden ter inzage gelegd alsmede bijbehorende bijlagen. Onderstaand treft u de digitale versies van de stukken aan (waarbij gesteld moet worden, dat de bouwaanvragen niet digitaal beschikbaar zijn):


* Eiteren
Klik hierboven op de titel voor de bijlagen Bekijk het bestemmingsplan Oranje Nassaukades-Eiteren Publicatie in Zenderstreeknieuws (21 april 2010)
* Zomerweg
Klik op de titel hierboven voor de bijlagen. Bekijk het bestemmingsplan Oranje Nassaukades - Zomerweg Publicatie in Zenderstreeknieuws (21 april 2010)