Gemeente Overbetuwe

Burgernet ondertekend

Burgemeester Tuijnman heeft convenant Burgernet ondertekend

12 april 2010

Burgemeester Tuijnman van gemeente Overbetuwe heeft het convenant Burgernet ondertekend. Dat gebeurde op het gemeentehuis in Elst op dinsdag 20 april. In het convenant staan de afspraken tussen gemeente en politie over Burgernet. Namens de politie ondertekende korpschef Ton Lith het convenant. Burgemeester Tuijnman benadrukte bij de ondertekening dat veiligheid niet alleen de taak is van politie en gemeente, maar dat de inwoners ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. "Ik heb er alle vertrouwen in dat wij voldoende deelnemers krijgen in Overbetuwe. Ook onder de jongeren!", aldus burgemeester Tuijnman.

Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van mensen die in de gemeente wonen of werken. Het doel is de veiligheid in de omgeving te bevorderen. De politie schakelt (een deel van) het netwerk in als ze informatie nodig heeft. Bijvoorbeeld als iemand vermist is of er sprake is van een inbraak. De deelnemers ontvangen een bericht met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Zien zij de betreffende persoon of het vertuig, dan kunnen zij bellen met een speciaal telefoonnummer. De politie onderneemt verdere actie. Na afloop krijgen de deelnemers een melding hoe de Burgernetactie is afgelopen.

Deelnemers werven
Gemeente Overbetuwe heeft als doel minimaal 2.750 deelnemers te werven. Om dit te bereiken ontvangen alle huishoudens op donderdag 29 april een informatiebrief met aanmeldformulier. De gemeente publiceert regelmatig over Burgernet om inwoners te informeren en enthousiasmeren. Het Projectbureau Burgernet is de komende tijd aanwezig op markten, braderieën en tijdens evenementen om deelnemers te werven. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via http://www.burgernet.nl/. Na de zomer gaat Burgernet echt van start in de gemeente.