Gemeente Voorschoten

Prachtig mooie wijk

20100421kleinoplevering vdhoevenpark 'Een prachtig mooie wijk!' Dit zei burgemeester Jeroen Staatsen tijdens de oplevering van de eerste nieuwbouwwoningen in de Burgemeester Cannegieterlaan. Voorafgaand aan het officiële moment werd hij rondgeleid over de bouwplaats en sprak vol lof over de opzet en de stijl waarin dit nieuwbouwdeel van de Nassauwijk wordt opgetrokken.

Op woensdag 21 april zijn de eerste vier woningen opgeleverd in het voormalige Van der Hoevenpark dat door ontwikkelaar Heijmans het Voorsche Park genoemd wordt. Ter gelegenheid van dit heuglijke moment waren er vlaggen opgehangen aan de gevels, waren er bloemen voor de nieuwe bewoners en champagne voor alle genodigden. Blijde gezichten onder de nieuwe bewoners, die nu de sleutel hebben van hun nieuwe huis en aan de slag kunnen gaan met de inrichting.

De komende maanden zal Heijmans groepsgewijs nieuwbouwwoningen opleveren.
Directeur Dick Laheij van Heijmans meldde dat er belangstelling en optimisme is op de kopersmarkt. Ondanks de crisisperiode, zijn er weer twaalf huizen verkocht en is inmiddels gestart met bouwen.

Politiekeurmerk
Burgemeester Staatsen overhandigde het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan de bewoners. `Het is goed om te benadrukken dat alle huizen die hier straks worden opgeleverd dit keurmerk mogen dragen. Dit betekent 90 procent minder kans op een woninginbraak en dit draagt bij aan de vergroting van de veiligheid in Voorschoten,' aldus Staatsen.
De kersverse bewoners ontvingen vervolgens in een geel tasje twee wissellijsten: een met het politiekeurmerk en een met het energielabel A, dat inhoudt dat de woningen zeer energiezuinig zijn.

Nieuwsbrief Nassauwijk
Om de nieuwe bewoners wegwijs te maken heeft de gemeente Voorschoten een nieuwsbrief gemaakt. Deze krijgt iedere nieuw huishouden in de brievenbus. De Nieuwsbrief Nassauwijk is ook te downloaden.
* 22 april 2010