Nederlandse Kano Bond


22 april 2010

Kanovaarder Sebastiaan Verhaagh uit Blerick heeft afgelopen zaterdag zijn NK-wildwater-afvaartitel op de sprint weten te prolongeren

Ondanks dat Verhaagh in de eerste run op de technisch zeer moeilijke baan werd geholpen door het feit dat topfavoriet en Sebastian Verhoef omsloeg en medekanshebbers Van Bakel de strijd staakte¸ was vooral zijn vaartijd in de tweede run zeer goed. In de eerste run over het 300 meter lange traject van de kunstmatige wildwaterbaan in Zoetermeer was hij iets minder scherp en 1¸5 seconden langzamer. Hij moest Thijs Paauw 0¸2 seconden voor laten gaan. Paauw wist zich echter in de tweede omloop niet te verbeteren en zag Verhaagh langzij komen en de titel pakken. Met dank aan Verhoef en Van Bakel ging de bronzen medaille naar Pascal Lucker uit Venlo. Sven Prochowski uit Venlo eindigde als vierde.

Bij de junioren nam Raf van Rijswick uit Venlo in de eerste run het voortouw door met een halve seconde voorsprong op Pieter Paauw de snelste tijd neer de zetten. Victor den Haan uit Venlo had een slechte en rommelige eerste run. Hij wist nog wel de overige concurrentie voor te blijven maar stond op een onoverbrugbare afstand van Van Rijswick en Paauw. In de tweede omloop waren het kleine foutjes van Van Rijswick waardoor het niet lukte om zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Den Haan herstelde zich goed in de tweede run maar meer dan de derde plek was voor hem niet meer haalbaar.

^Bron: Topsport Limburg

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright