Gemeente Roermond

Werkconferentie regionaal alcohol- en drugsbeleid

Op 21 april jongstleden organiseerden de gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond in samenwerking met de GGD Limburg Noord en de GGZ Noord en Midden-Limburg een werkconferentie over het regionale alcohol- en drugsbeleid. De werkconferentie stond in het teken van het verzamelen van bouwstenen voor het formuleren en opzetten van regionaal beleid en te komen tot een activiteitenplan alcohol en drugs. Dit plan beschrijft de gezamenlijke prioriteiten, doelstellingen en concrete acties voor de komende jaren.

Expeditie nul25

De werkconferentie werd geopend door burgemeester Henk van Beers, gevolgd door een presentatie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Outreachend preventiemedewerker van de GGZ Noord en Midden-Limburg gaf een toelichting over haar werkzaamheden in de regio in relatie tot dit thema. Na de pauze werden de deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan Expeditie nul25 ontwikkeld en begeleid door bureau nul25. Met behulp van deze werkwijze hebben partners elkaar op een snelle en prettige manier leren kennen, zijn met elkaar in gesprek gegaan over samenwerking en hebben daarmee de basis gelegd voor het nieuwe activiteitenplan alcohol en drugs.

Vervolg werkconferentie

De output van deze werkconferentie wordt verwerkt in een reisgids die alle deelnemers ontvangen. De werkgroep alcohol- en drugspreventie (bestaande uit medewerkers van de deelnemende gemeenten, GGD Limburg Noord en GGZ Noord en Midden-Limburg ) gaat de komende tijd aan de slag om het regionale beleidsplan alcohol- en drugspreventie verder uit te werken voor de komende jaren. Dit plan wordt teruggekoppeld in verschillende reguliere overlegvormen. Eerste publicatiedatum: 22-04-2010 Bijgewerkt: 22-04-2010