FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Ultimatum voor Johma Salades in LosserFNV Bondgenoten

Vandaag heeft vakbond FNV Bondgenoten een ultimatum gesteld aan Johma Salades in het Twentse Losser. Als het bedrijf niet voor aanstaande vrijdag 13:00 uur tegemoetkomt aan de eisen, volgen er vanaf volgende week maandag stakingen.

Onderhandelingen van het bedrijf met FNV Bondgenoten over een sociaal plan bij een reorganisatie en over bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden zijn vastgelopen. Johma wil 70 van de ruim 200 arbeidsplaatsen schrappen en vraagt van de werknemers die blijven een offer in hun arbeidsvoorwaarden.

FNV Bondgenoten erkent dat er maatregelen moeten worden genomen, maar eist voor de vertrekkende werknemers een normaal sociaal plan. Het bod van Johma wordt door de medewerkers als mager ervaren. De bond is nog niet overtuigd van de noodzaak van offers in de arbeidsvoorwaarden.

De dreigende staking richt zich ook tegen Gilde Equity Management Benelux, de investeringsmaatschappij die na de overname eind vorig jaar de grootste aandeelhouder van Johma is. "Van een investeringsmaatschappij verwachten wij een normaal sociaal beleid. Het kan niet zo zijn dat een investeerder voor een koopje van werknemers af komt. Wie de lusten heeft, moet ook bereid zijn de lasten te dragen", aldus de werknemers.

Bij Johma Salades in Losser werken circa 210 werknemers.