Politie IJsselland

Zakkenroller berooft treinreizigster van portemonnee

Deventer, 22-04-2010

Een 26-jarige inwoonster van Deventer werd woensdagmorgen 21 april slachtoffer van zakkenrollers. Dit gebeurde even na 08.00 uur op het perron van het station aan het Stationsplein. De vrouw stond te wachten op de trein. Bij het instappen probeerde een man die achter haar stond haar tas van de schouder te rukken. De vrouw verzette zich, maar haar portemonnee bleek even later wel te zijn verdwenen. De vrouw heeft aangifte gedaan. Het signalement van de man die aan de tas stond te trekken luidt:

* Man 1: ca. 45 jaar, 1.75 m., blanke gelaatskleur, slank postuur, grijswitte haarkleur, smal gelaat. De man droeg een spijkerbroek en een lichtblauw t-shirt en stond op het perron tussen de reizigers die in wilden stappen.

Daarnaast waren er nog twee mannen die zorgden voor oponthoud bij het in- en uitstappen. Het is niet duidelijk of zij iets met de zakkenrollerij te maken hebben, maar dit zou mogelijk het geval kunnen zijn. De signalementen luiden:

* Man 2: ca. 45 jaar, Oost-Europees type, 1.80 m., groot en stevig, zwart haar, donker met grijs overhemd. De man bevond zich onder het uitstappende publiek en hield de reizigers enige tijd op door te doen alsof hij zijn trolley moeilijk uit de trein kreeg.

* Man 3: ca. 45 jaar, 1.80 m., blanke gelaatskleur, groot en stevig, bruin (ietwat grijzend) haar,

onregelmatige, beschadigde huid, ongeschoren, crèmekleurig overhemd. De man stond naast man 2 bij de uitgang van de trein. Samen zorgden ze voor vertraging bij het in- en uitstappen.

Mensen die getuige zijn geweest van deze diefstal of op een andere manier informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(2010037905)