Scania


donderdag 22 april 2010 13:19

Young European Truck Driver 2010: Ruim 8400 chauffeurs hebben zich al ingeschreven

Breda, 22 april 2010 - Bekwame Nederlandse vrachtwagenchauffeurs hebben nog tot uiterlijk 24 mei om kans te maken op de prestigieuze Europese titel en de daarbij behorende hoofdprijs: een splinternieuwe Scania R-Serie `Truck of the Year 2010'.

Inschrijven voor de YETD 2010 is nog mogelijk tot uiterlijk 24 mei, dus chauffeurs dienen snel te zijn!
Vergroot foto

Tot nu toe hebben zich in Europa al meer dan 8400 chauffeurs ingeschreven voor de Young European Truck Driver (YETD) competitie. In Nederland staat de teller inmiddels rond de 250 aanmeldingen en met een maand te gaan is er nog volop mogelijkheid tot inschrijving.

De vaardigheden van de chauffeur worden flink op de proef gesteld tijdens verschillende rondes van de YETD 2010. Er staat immers een grote hoofdprijs op het spel. Bij de competitie staat het bevorderen van de verkeersveiligheid en zuinig rijden centraal. De eerste ronde, online registratie en theoretische test, kan tot uiterlijk 24 mei via internet worden afgelegd. Deelnemers dienen twintig vragen te beantwoorden op het gebied van verkeersveiligheid, efficiënt vervoeren, regelgeving, voertuigtechniek tot gezondheid.

De veertig beste chauffeurs worden vervolgens uitgenodigd voor de praktijkronde op 26 en 27 juni. Tijdens deze halve finale zullen de deelnemers door middel van een rit over de openbare weg moeten laten zien dat ze zuinig en anticiperend kunnen rijden. De competitievoertuigen zijn nieuwe Scania R-serie's, Truck of the Year 2010, welke zijn uitgerust met het nieuwe Scania Driver Support systeem. Hierbij wordt de rijstijl real-time beoordeeld in het display, waarvan de score ook meetelt voor de eindklassering. Daarnaast zullen de deelnemers hun kwaliteiten moeten tonen op het gebied van onder andere lading zekeren, manoeuvreren en algehele voertuigcheck. De twaalf beste deelnemers gaan door naar de nationale finale, welke plaatsvindt op 24 en 25 juli op het Truckstar Festival in Assen.

De YETD 2010 is hiermee ook een publieksevenement. "Een chauffeur is een ware professional en de YETD biedt een uitstekend podium om de vaardigheden te tonen", aldus Jasper Bos, coördinator van de YETD bij Scania Beers B.V. "Chauffeurs kunnen aan het publiek, maar ook aan medeweggebruikers laten zien over welke vaardigheden ze beschikken en benadrukken welke belangrijke rol ze spelen op het gebied van verkeersveiligheid en het milieu". Daarnaast is het in deze tijden een positief signaal in de markt, voor de deelnemer een leuk en leerzaam evenement en wordt bovendien getracht om meer jonge Nederlanders warm te maken voor het beroep. De uiteindelijke nationale winnaar zal Nederland op 8 en 9 oktober gaan vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze Europese finale in Zweden. Naast de Europese hoofdprijs worden door partners als Michelin en Orlaco mooie prijzen ter beschikking gesteld voor de Nederlandse finalisten. Reden te meer voor chauffeurs om zich zo snel mogelijk in te schrijven.

Inschrijven tot 24 mei
Chauffeurs die meer willen weten over de wedstrijd en hoe ze zich kunnen inschrijven, gaan voor 24 mei naar www.scania.nl. Direct inschrijven kan via www3.scania.com/nl/yetd.
Föraren är den enskilt viktigaste tillgången

Over de YETD

Bij Scania staat de chauffeur centraal als het gaat om zaken als veiligheid, het milieu en de economie.
Registreer

Aanmelden

Daag je collega's en jezelf uit.
Priset - en ny R-serie lastbil!

De Hoofdprijs

Behalve de eer, zijn er fantastische prijzen te winnen.