Sanoma Uitgevers

partner

Sanoma Digital launching partner

---

22.04.10

Sanoma Digital is met haar sites NU.nl, Dnews.de en Goeievraag.nl launching partner van de gisteren gelanceerde nieuwe Facebook functionaliteit FacebookConnect social plugins. Via de Facebook 'Aanbevelen' button onderaan een artikel is het mogelijk om content direct te delen met al je Facebook contacten en bij het doorsturen een persoonlijke comment toe te voegen.

Dnews.de, de Duitse editie van NU.nl, implementeert een uitgebreidere versie van de FacebookConnect social plugins, waarbij - als je bent ingelogd op Facebook- onderaan een artikel te zien is wie van je Facebook contacten dit artikel ook al via de 'Empfehlen' button hebben gedeeld. Op Goeievraag.nl wordt de 'Vind ik leuk' button onder iedere gestelde vraag geplaatst, waardoor de vraag met één druk op de knop kan worden doorgespeeld naar je hele Facebook netwerk.

Joris van Heukelom, Director Digital Publishing Sanoma Digital: "Facebook heeft Sanoma Digital gevraagd als launching partner voor de nieuwe FacebookConnect functionaliteiten vanwege het grote bereik van het netwerk en het feit dat sites als NU.nl en Goeievraag.nl zich goed lenen voor een sociale dimensie als FacebookConnect. Wij hebben besloten de FacebookConnect social plugins op te nemen om het nog makkelijker te maken om artikelen met je sociale netwerk te delen. Via Facebook kan je daarnaast zien welke artikelen door jouw vrienden of contacten worden aanbevolen, waardoor je weer nieuwe interessante artikelen kan ontdekken."

De komende maanden worden de FacebookConnect social plugins aan meer Sanoma Digital sites, waaronder Web-log.nl, toegevoegd.