Croon draagt bij aan LEED certificering pand Schiphol Real Estate.

22/04/2010 14:24

Croon Elektrotechniek B.V.

Schiphol Real Estate heeft een duurzaam kantoorpand gebouwd op Schiphol Oost. Dit pand is het nieuwe hoofdkantoor van Transavia en Martinair. De luchtvaartmaatschappij gaat er zijn hoofdkantoor vestigen. Het gebouw moest voldoen aan alle eisen van het internationaal gerenommeerde LEED Platinumcertificaat. Het duurzame kantoorgebouw, genaamd TransPort, moet de klanten een innovatieve en duurzame oplossing bieden voor hun bedrijfshuisvesting.

Dutch Green Building Council reikt BREEAM certificaat uit

Tevens werd op de vakbeurs Building Holland het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat in Nederland aan het kantoorgebouw TransPort uitgereikt.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. In het certificeringstraject wordt niet alleen gekeken naar het energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort.

Energie Monitoring Systeem

Het duurzame concept en het architectonische ontwerp van TransPort zijn in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam gemaakt. De bijdrage van Croon aan het verkrijgen van dit certificaat bestond volgens Projectmanager Francisco Roso uit een doordachte bouwwijze, met inzet van prefab, efficiënt gebruik van materialen, en afvalscheiding. "Het gebouw werd voorzien van innovaties als een Energie Monitoring Systeem, zonnecollectoren en verlichting met daglichtsturing. Verschil met het "normale bouwen" is dat deze systemen bij oplevering op hun functionaliteit getest en akkoord bevonden dienen te worden door een erkend gecertificeerde instantie. Alles om de energie te besparen en daarmee de CO2-uitstoot te beperken. Bijzonder hierbij was dat deze manier van bouwen géén extra bouwtijd heeft gevraagd. TransPort is in een jaar tijd gerealiseerd."

Om te voldoen aan het LEED Platinumcertificaat wordt onder meer gebruik gemaakt van een optimale combinatie van duurzame installaties en milieuvriendelijke materialen.

Over Croon

Sinds 1876 is Croon Elektrotechniek niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse installatiebranche. Al meer dan 130 jaar staan ze aan de basis van vele technologische ontwikkelingen. Ze zijn verantwoordelijk voor de complete technische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren. Nationaal en internationaal. Met deze diensten dragen ze bij aan het goed, duurzaam èn kostenefficiënt functioneren van organisaties, gebouwen, schepen, infrastructurele en industriële installaties.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.croon.nl